19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Dicle geri vermiyor!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 gün önce arkadaşı ile serinlemek için Dicle Nehri'ne giren ancak akıntıya kapılarak kaybolan Şırnak Üniversitesi öğrencisi Sadık Sürger hala bulunamadı.

2 Mayıs'ta arkadaşı ile birlikte Silopi yolu üzerinde bulunan ve Dicle Nehri kenarında babasına ait olduğu belirtilen kum ocağına gelen Sadık Sürger bir müddet sonra havanın sıcak olmasından dolayı serinlemek için nehre girdi. Nehirde biraz açılan ve kıyıdan uzaklaşan genç üniversite öğrencisi suyun akıntılı olmasından dolayı suda aniden gözden kayboldu.

Çevredeki vatandaşların yaptığı bütün arama çalışmaları sonuçsuz kaldı ve yetkililer tarafından ilçeye çağrılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekibi ve Diyarbakır Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri Dicle Nehri'nde arama çalışmalarına başladı. Cizre Sivil Savunma Müdürü Hamit Özgün'ün bizzat takip ettiği ve Diyarbakır'dan gelen kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar da sonuç vermeyince ekipler geri döndü. Arama kurtarma ve dalgıç ekiplerinin ilçeden ayrılması ile birlikte acılı Sürger ailesinin de umutları tükenirken nehirde kaybolan Sadık Sürger'in akrabaları sabahın ilk ışıkları ile birlikte Dicle Nehri kenarında nöbet tutmaya başladılar.

Sürger'in annesinin Dicle Nehri kenarındaki, "Dicle bana oğlumu geri ver. Sadık oğlum kaldır başını annen geldi" feryatları ise yürekleri dağladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?