28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Dicle nehri iki can aldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Pazar gününü fırsat bilip serinlenmek amacıyla Dicle Nehri'ne giren 2 arkadaş akıntılı suya kapılarak boğuldu. Dicle Nehri'nde gençlerin cesetlerine ulaşmak için 2 gündür çalışma sürdürülürken hayatını kaybeden gençlerin aileleri sinir krizleri geçirdi.


Edinilen bilgilere göre Pazar günü arkadaşları ile birlikte Dicle Nehri kenarında piknik yapan İdris Mendeş(17) serinlemek için nehre girdi. Suyun akıntılı ve zeminin bataklık olması nedeniyle bir anda gözden kaybolan arkadaşını kurtarmaya çalışan Doğan Uğur da(17) arkadaşının akıbetine uğrayarak nehirde kayboldu. Çevrede bulunan vatandaşların saatlerce süren müdahalesi yetersiz kalınca 2 arkadaşın cesedini nehirden çıkarmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinden yardım istendi.

Diyarbakır'dan gelen Su Altı Arama ve Kurtarma dalgıç ekiplerinin sabah erken saatlerde başlattığı arama çalışmaları neticesinde nehirde boğularak hayatını kaybeden İdris Mendeş'in cansız bedeni boğulduğu yerden 15 metre uzaklıkta bulundu. Mendeş'i kurtarmak isterken boğulan Doğan Uğur'un bulunması için dalgıçlar arama çalışmalarına devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Dicle Nehri kenarında, ölen çocuklarının bulunması için dalgıçların yaptıkları çalışmayı izleyen Uğur ve Mendeş'in akrabaları Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktüler. Diyarbakır'dan gelen dalgıç ekibi bir yandan çalışmalarını sürdürürken, Cizre Belediyesi'ne ait iş makineleri de arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, gençlerin boğulduğu yerde arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip edip konuyla ilgili bilgi aldı.


İki günden bu yana nehirde kayıp olan Doğan Uğur'un cansız bedeninin bulunması için Van Polis Su Altı Arama ve Kurtarma Dalgıç ekibinin de ilçeye doğru yola çıktığı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?