28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Dika'nın 4 ofisi hizmete girdi

BAKAN YILMAZ ŞIRNAK'TA DÖRT İLİN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Dicle Kalkınma Ajansı Şırnak Ofisi'nin açılışı için geldiği bu kentte 3G teknolojisini kullanarak 4 ilin DİKA yatırım destek ofislerinin açılışını gerçekleştirdi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'ın DİKA yatırım destek ofislerinin toplu açılışlarını 3G sistemini kullanarak gerçekleştirdi. Cevdet Yılmaz, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapılan GAP Kalkınma Platformu 7. Yürütme Kurulu toplantısında konuştu. Bakan Yılmaz, "Bu yörelere gelip gitmeyen insanların zihinlerinde olan bölge ile gerçeklik arasında çok büyük bir fark var. İmajla hakikat arasında çok cidi bir fark var. Bunu gerçekten çok iyi anlatmamız lazım.

Doğudan batıya kuzeyden güneye insanlarımız bir hareketlilik içerisinde. Belki onu da desteklemek gerekir. Sadece medya üzerinden kurgulanmış ön yargılardan korkulardan kurtularak geçeği hakikati daha iyi görmemiz lazım. Öncelikle GAP Kalkınma Platformu hakkında bilgi sahibi olmayan katılımcıları bilgilendirmek isterim. GAP İdaresi Başkanlığımız, bölgeye yatırımcı çekme faaliyetleri kapsamında, bölge yatırım fırsatlarını, kamu özel sektör işbirliği ile değerlendirilerek somut önerilere dönüştürmek amacıyla 2006 yılında İstanbul'da 'GAP İçin 9 İlden 90 İşadamı' toplantısını gerçekleştirmiştir. Bu toplantıda, sizlerin de arasında bulunduğu kamu ve özel sektör temsilcilerinin ve bürokratların katılımıyla GAP Kalkınma Platformu oluşturulmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 18:14:05
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 23:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?