10
Mayıs
2025
Cumartesi
ŞIRNAK

Diş hastanesi hizmete girdi

Şırnak'ta Diş Doktoru Merhum Nurullah Kadırhan Diş Hastanesi hizmete girdi.

Eski Devlet Hastanesi yanında bulunan İl Sağlık Müdürlüğü binası Diş Doktoru Merhum Nurullah Kadırhan Diş Hastanesi'ne çevrildi. Modern araçlarla donatılan diş hastanesinin yakın bir gelecekte bölgeye hitap edecek düzeye getirilmesi planlanıyor. Diş Hastanesi, 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Şırnak İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Hasan Keskin, Diş Hastanesi'nin hizmete girmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Keskin, "Diş Hastanemizin hizmete girmesi ile modern cihazlarla donatılan hastanemizde aynı anda 10 doktor rahat bir şekilde çalışabilecek. 10 muayene odasına sahip hastanemiz modern araçlarla donatıldı" dedi.

Keskin, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin her türlü tedavinin yapılabileceği bir şekilde donatıldığını belirtti.  Diş Doktoru Merhum Nurullah Kadırhan Diş Hastanesi Müdürü Cemil Yetik, Şırnak'ın yeni ve modern bir ağız ve diş sağlığı hastanesine kavuşmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Yetik, "Hastanemizin yakın bir zamanda sadece Şırnak'a değil bölgeye hitap edecek bir duruma gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Hastanemiz en son modern teknolojik araçlarla donatılması için çalışmalarımız devam ediyor. Hastanemizde şu an 2 hekim, 3 röntgen teknisyeni, 5 hemşire ve 3 diş protez teknisyeni
çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yetkin, hastanede diş hekimi ve sağlık personeline ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Şırnak Diş Hastanesi'nin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Yetkin, "Diş Hastanesi'nin kurulmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'ya, İl Sağlık Müdürü ve hastanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Diş Hastanesi Hekimi Ferhat Alabalık, hastanede şimdilik kanal tedavisi, diş çekimi, dolgu, protez, yapıldığını belirterek ağız ve diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken hususları şöyle açıkladı:  "Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem verilmemektedir. Ağız sindirim kanalının girişidir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar. Ağızla aldığımız yiyecekler çiğnenip, tükürükle karıştırılarak yutulmaya ve sindirime hazır hale getirilirler. Ağız aynı zamanda konuşmaya yardım eder. Tat alma organı olan dilin; çiğneme, yutma, konuşma gibi çok
önemli yan görevleri de bulunmaktadır. Dişlerin besinlerin parçalanması, öğütülmesi görevlerinin yanı sıra konuşmada ve görünümümüzde önemli etkileri vardır. Dişleri eksilmiş kişilerin bazı sesleri çıkarabilmeleri zorlaşır, çiğnemede ve ısırmada da zorluk olur.

Dişlerin gelişim süreci içerisinde ilk çıkan süt dişleri, daha sonra yerlerini kalıcı dişlere bırakır. Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş eti hastalıkları kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir."

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 13:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?