19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Doğan, mezarı başında anıldı

Ağrı'da bir festivalde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden kapatılan DEP'in eski Milletvekili Orhan Doğan ölümünün ikinci yıldönümünde Şırnak'ın Cizre ilçesinde mezarı başında anıldı.

Eski Milletvekili Orhan Doğan Cizre Asri Mezarlığı'nda çok sayıda kişinin katıldığı bir törenle mezarı başında anıldı. Anma törenine Doğan ailesi başta olmak üzere kapatılan DEP'in eski Milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, merhum sanatçı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Cizre, Silopi, Şırnak, İdil Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, "Öncelikle bugün ölümünün ikinci yılında kendisini andığımız merhum Orhan Doğan'a Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Orhan Doğan'ın bedeninin aramızdan ayrılmasından bu yana acısını hala yüreğimizde yaşıyoruz ancak onun bedeni sadece aramızdan ayrıldı kendisi ise bütün Kürtlerin yüreğinde, sevenlerinin yüreğinde, bizim yüreğimizde yaşıyor" dedi.

Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ise, "Orhan Doğan'ın mezarı başında onun huzurunda ve onun arkadaşı olarak onu unutmak mümkün değildir. Bugün onun bütün arkadaşları burada, sevenleri burada, ailesi burada. Umuyorum ki Ahmet ile birlikte gökyüzünden bize tebessüm ile bakıyorlardır ve birliktelerdir ve melekler koruyordur onları. Orhan Doğan dostum olduğu için burada değilim sadece, hepiniz dostum olduğu için, hepinizi benim ailem olarak gördüğüm için, kendimi size emanet olarak gördüğüm için buradayım. Kürtler için onun mücadelesi için buradayım, o mücadelenin parçası olmak için buradayım. Orhan Doğan'ın yeni evinde onun huzurunda sizlerle olmanın onuruyla buradayım" diye konuştu.

Doğan için Cizre Asri Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine katılanlar daha sonra yanlarında getirdikleri gül ve karanfilleri Doğan'ın mezarına bıraktıktan sonra sessizce dağıldılar.

Orhan Doğan, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde düzenlenen festivalde fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve daha sonra tedavi gördüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmiş ve binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Cizre Asri Mezarlığı'nda defnedilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 13:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?