19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

'Doğuda Acı Bir Hayat'ta sona gelindi

Silopi ilçesinde gençlerin hazırlamış oldukları "Doğuda Acı bir hayat" filminin çekimleri tamamlandı. Film yönetmeni Nasır Özden, filmin hiç bir ideolojik ve siyasi içerik içermediğini, ilçede yaşanan dramı ele aldıklarını söyledi.

Yönetmenliğini Nasır Özden'in yaptığı ve Silopi'li gençlerin oynadığı Doğuda Acı Bir Hayat' adlı filmin çekimleri tamamlandı. Filmin Yönetmeni Nasır Özden, hiçbir ideolojik fikir veya siyasi kişi ya da kurumların güdümünde olmaksızın tamamen tarafsız ve insancıl amaçlarla sanatlarını icra ettiklerini belirterek, "Maddi sıkıntılardan dolayı teknolojik anlamda büyük eksikliklerimiz olduysa da ilçemizde cereyan eden yüzlerce dramatik olaylardan bir tanesini perdeye yansıttık. Gayemiz, genelde bölgemizde, özelde de Silopi'de sokaktaki insanı perdeye tüm çıplaklığıyla yansıtmaktı. Bu filmimizde, yanlış töre kurbanı bir ailenin başından geçenleri anlatmaya çalıştık. Evlilik kurumunun abartılı düğün masraflarından dolayı işleyemez hale geldiğini, gençlerin artık bu masraflar yüzünden evlenemeyecek durumda olduklarını, evlenenlerin de borç batağında bulunduklarından dolayı yanlış yola sapabileceğini, tefeciliğin kötü olduğunu, bölgemizde yaşanan işsizlik sorunu ve bu sorun nedeniyle halkımızın kendi memleketlerinden göç etmeye maruz kaldıklarını ifade etmeye çalıştık. Silopi'de hiç sinema olmamasından dolayı gençlerimizin sinemaya olan ilgilerinin çok olduğunu biliyorduk. Bu nedenle biz üç genç arkadaş bu işe el atıp Silopi'li gençlerimizin bir nebzede olsa kahvehane ve internet köşelerinden alıp sinemaya yönlendirmeyi amaçladık. Ayrıca en önemli amacımızda her gün televizyon ve yayın kuruluşlarının Şırnak'ı hep kötü olarak lanse ettiğini gördük.

ŞIRNAK SADECE SAVAŞ BÖLGESİ DEĞİL

Şırnak'a ataması yapılan memurların bile gelmek istemediklerini belirten Özden, "Bu yüzden Şırnak'ın sadece savaş bölgesi olduğunu düşünerek ataması yapılan memurlar dahi buraya gelmemek için istifa ediyorlardı. Biz üç arkadaş bu imajı kırmak için profesyonel oyuncu-yönetmen olmadığımız halde bu çektiğimiz film ile insanların kafalarında Şırnak imajı değişir ve sanat ile gündeme gelen bir Şırnak olur diye bütün gayretimizle çalıştık. Bizlere maddi destek sağlayan sponsorlarımıza ve daima yanımızda
olacaklarını belirten kurumlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 11:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?