19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Dolandırıcılara kanmayın!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kendilerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) elemanı olarak tanıtan kişi veya kişilerin 'Fiş ve nakliye ücreti' adı altında vatandaşlardan para topladıkları ihbarı üzerine polis harekete geçti.

Edinilen bilgilere göre Cizre'de bazı kişi veya kişiler mahalle ve sokakları gezerek önceden tespit ettikleri evlere kendilerini SYDV elamanlarından birisi olarak gösterip vatandaşlara, "Size gıda yardımı ve benzeri yardımın yapılacak. Ancak bu yardımların sizlere ulaşması için nakliye ve fiş parası vermeniz gerekiyor" deyip vatandaşlardan 100 TL ve 200 TL arasında değişen miktarlarda para alıyorlar.

Cizre'de şu ana kadar 4 aileden para alan dolandırıcılar başka aileleri dolandırmak için gezmeye devam ederken dolandırıldıklarını fark eden İrci ailesi SYDV'ye başvurduktan sonra soluğu karakolda aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Cizre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Celal Azgan, "Öncelikli olarak bunu belirtmek istiyorum; bizim hiçbir vakıf elemanımız vatandaştan para talep etmez ve edemez. Eğer bu yönde talepleri olursa kendileri hakkında tutanak tutulup yasal işlemleri yapılır.

Çünkü biz vakıf olarak dağıtımını yaptığımız yardımları vatandaşın evine kadar götürüp teslim ediyoruz ve hiçbir şekilde vatandaştan katkı ya da fiş parası almıyoruz. Cizre'de bugün kendilerini bizim elemanlarımızdan bazılarının isimlerini kullanarak tanıtan kişi veya kişiler dört aileden 70, 100 ve 170 TL arasında değişen miktarda para almışlar. Bu aileler durumu önce bize bildirdi ve doğal olarak hem ben emniyet yetkililerine durumu söyledim hem de mağdur olan kişileri karakola yönlendirdim.

Dolandırıcılar Sur Mahallesi'nde H.Ç.'ye ait eve giderek vakıftan geldiklerini ve kendilerine yardım göndereceklerini ancak bu yardımın ulaşması için nakliye parası olarak da H.Ç.'nin eşinden 170 TL almışlar. Onun dışında farklı mahallelerden üç aileden daha para toplamışlar. Vatandaşlardan isteğim tanımadıkları kişileri hemen polise şikayet etsinler ya da bir şekilde onların resimlerini çekip bize veya polise ulaştırsınlar" dedi.

Emniyet yetkilileri ise şu ana kadar bir ailenin şikayet başvurusu yaptığını ve konunun bizzat takipçileri olduklarını belirtip vatandaşların evlerine gelen ve tanımadıkları kişilerden kimliğini göstermesini istemeleri gerektiğini bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 18:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?