28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Dönüş yolunda kayboldu

Şırnak'ın İdil İlçesinde ikamet eden Hori Akan, Düzce'nin Akçakoca ilçesinde fındık toplamak için çalıştıktan bir ay sonra memleketlerine dönecekleri sırada Kayseri'nin Pınarbaşı mevkiinde esrarengiz bir biçimde ortadan kayboldu. Dört gündür tüm aramalara rağmen hiçbir haber alınamayan Hori Akan'nın hayatından endişe ediliyor. 

Hori Akan ve kardeşi Mazul aile geçimine katkıda bulunmak ve okul masraflarını karşılamak için Düzce'nin Akçakoca ilçesine fındık toplamaya gittiler. 

Dönüş yolundan Kayseri'nin Pınarbaşı mevkiinde kaybolan ve dört gündür haber alınamayan Hori Akan'ın ailesi perişan durumda. Hori'nin kardeşi Mazul Akan, "Tüm işçiler gibi biz de dönüş için hazırlığımızı yaptık ve yola çıktık. Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi dinlenme tesislerine geldik. Ablam benden 5 YTL istedi ben de bir ihtiyacı olur diye istediği parayı verdim. Burada yaklaşık 30 dakika mola verdik daha sonra herkes tekrar otobüsüne bindi. Ablamın gelmediğini fark ettim. Hemen arkadaşları haberdar ettim. Bizim amele başı dediğimiz çavuşa da haber verdim. Derhal oralarda aramaya başladık. Hemen polis imdat 155'i aradık, Pınarbaşı İlçe Jandarma ve hatta savcılığa kadar kayıp olayının olduğunu haber verdik. Ancak tüm aramalarımıza rağmen hiçbir sonuç alamadık. Tüm işçilerle beraber memleketimize dönmek zorunda kaldık" dedi. 

Üvey annesi Ayten Akan da, "Bu kız aklı başında ve çok sakin bir insandı. Fazla dışarı çıktığı falan da yoktu. Birileri onu kandırmış olma ihtimalini hiç düşünmüyorum. Kızımın orada bırakılması veya unutulması tamamen bir sorumsuzluktur. Her tarafa haber verilmiş olabilir ancak birilerinin orada kalması gerekirdi. Bu kızı bulunana kadar peşini bırakmayacağım. Bu sorumsuzluğu yapanlar hakkında davacı olacağım. Buradan giderken kızımı onlara sağ salim emanet ettim. Aynı şekilde geri istiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 15:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?