28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

DTP basın açıklaması yaptı

Türkiye genelinde DTP üyesi olan 70 kişinin yakalamasını kınamak için Şırnak DTP il binası önünde bir basın açıklaması yapıldı.

DTP İl binası önünde yapılan açıklamayı, DTP İl Başkanı Halil İrmez Türkçe ve Kürtçe yaptı. İl Başkanı İrmez, gözaltına alınanların derhal bırakılmasını talep etti. İrmez, şöyle konuştu:

"Bunu dünya kamuoyu ve Türkiye kamuoyu bilsin. Şu an itibariyle onlarca insanımız gözaltındadır. Merkezimize baskın yapılmıştır. Yerellerde bizim evlerimize baskın yapılmıştır. Antidemokratik uygulamalarla bizim insanımız gözaltına alınmıştır. Bu uygulamayı yapanlara tek sözümüz vardır. Onlar gider binlercesi yerini tutar. Şu anda gözaltına alınanlarını yerini tutacak binlerce insanımız var. Bu ülkede demokrasinin inşası yapılana kadar bu demokrasi mücadelesi yapılacaktır. Kamuoyuna sesleniyoruz.
Demokrasi mücadelesi için gözaltına alınanlar bir an önce serbest bırakılsın. 29 Mart seçimlerini tahammül ve hazmedemeyenler sandıktan ölü çıkanlar, tüm anti oyunlarına rağmen sandıkta fiyasko ile çıkanların kompseptini yaşıyoruz. Bu ülkede demokrasi mücadelesi veren insanlar bu uygulamaları da boşa çıkaracaklardır. Burada çağrıda bulunuyoruz bir an önce gözaltına alınan insanlarımız serbest bırakılsın. Çünkü bu darbe, demokrasiye vurulan bir darbedir. Bunu kamuoyu bilsin".
Kalabalık basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
her dem IP: 85.104.247.xxx Tarih : 15.04.2009 20:26:01

sizlerde ne olduklarınızı açıklanak beyler neler dönmüşe bu milletin sırtında neler yabmışsınız herkes nasibini alır kim ne olursa olsun herşey su yüzüne çıksın kardeşim niye kızıyursun