28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

DTP İdil'de şehir tutu attı

Şırnak'ın İdil ilçesinde sandıkların tamamı açılırken, resmi olmayan sonuçlara göre DTP birinci parti olarak, Resul Sadak ile yola devam dedi.

Sandıkların tamamının açıldığı İdil'de resmi olmayan rakamlara göre, DTP oyların yüzde 80'ini alarak birinci oldu. Bu sonuca göre DTP'li Resul Sadak tekrar İdil Belediye Başkanı seçildi. DTP'nin seçim başarısını kutlayan partililer DTP bayrakları açarak araçları ile şehir turu attı.
 
Değişik cadde ve sokaklarda bir araya gelen partililer kalabalık bir şekilde Atakent Mahallesi'ndeki Nevruz Alanı'na gelerek kutlamalara başladı. Burada DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Sırtköy Belediye Başkanı Nuri Akman, Nevruz Alanı'nda halkı selamladı. Burada halka hitap eden Milletvekili Hasip Kaplan, "Bu başarı İdil halkının başarısıdır'' dedikten sonra merkez ve ilçelerinde kazanılan belediyeleri sayarken halk alkış ve zılgıtlarla karşılık verdi.

Alanda bulunan kalabalık, "En büyük başkan bizim başkan", ''Şırnak sizinle gurur duyuyor" sloganları attı. Konuşmasına devam eden Kaplan, "Kazanılan sadece belediyeler değil kazanılacak olan barış ve özgürlüktür" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Resul Sadak ise, "İlçe teşkilatı ve yöneticileri çalışmalarından dolayı kutluyorum. Kazanılan başarı Resul Sadak'ın başarısı değil, bu halkın başarısıdır. İdil halkına hizmetin en iyisini verebilmek için mahalle komisyonları oluşturup halkla beraber belediyemiz ve kentimiz hakkındaki kararları alıp birlikte çalışacağız. Çünkü hepiniz birer belediye başkanısınız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Sadak halkla birlikte halay çekti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 19:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?