19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

DTP'den İdil'de ikinci seçim bürosu

29 Mart yerel seçimleri yaklaşırken partilerin seçim çalışmaları da hızlandı. Şırnak'ın İdil ilçesinde DTP ikinci seçim bürosunu açtı. Açılışa Milletvekili Sevahir Bayındır da katıldı.

İdil çarşı merkezindeki seçim bürosu açılışına DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Cizre Belediye Başkanı iken görevden alınan Aydın Budak, İdil Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Resul Sadak ve çok sayıda partili katıldı.

Seçim bürosunun açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Resul Sadak, "Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Beş yıl önce bize büyük bir görev vererek, kendi iradenize sahip çıkarak kendi belediye başkanınızı seçtiniz. Geçen beş yıllık zaman zarfında bizim yaptığımız çalışmaları gördünüz. Bundan önceki belediyelerin yaptığı hizmetleri de gördünüz. Yaptığımız hizmetleri hiçbir zaman yeterli görmedik. Önümüzdeki seçimde tekrar sizlerin sayesinde eksik kalan hizmetlere kaldığımız yerden devam ettireceğiz" dedi.

Açılışta Kürtçe bir konuşma yapan Milletvekili Sevahir Bayındır, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Burada demokrasin kapısının açılışı için buradayız. Bu seçim bizim için kişilerin ve ailelerin seçimi değildir. Sakın şaşırmayın, yanılgıya düşmeyin ve başkalarının konuşmalarına aldanmayın" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek seçim bürosunun açılışını yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 12:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?