19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

DTP'liler Kasrik Boğazı'na ulaştı

Sınır bölgesinde bir gecelik nöbet eylemine katılmak üzere 28 ilden Şırnak'a hareket eden DTP'li grup, geceleyecekleri Kasrik Boğazı'na ulaştı.

DTP'li grup Şırnak'ın Cizre ilçesinde havai fişeklerle karşılandı.


Bölgede devam eden operasyonların durdurulması amacıyla aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının bulunduğu DTP'li grup, Diyarbakır'dan 10 saat süren bir yolculuktan sonra Şırnak'ın Kasrik Boğazı'na ulaştı. Mardin, Nusaybin ve Cizre ilçelerine uğrayan 300 araçlık DTP konvoyu, İpekyolu'nda trafiğin aksamasına neden oldu.

Nusaybin çıkışında bulunan Gürümlü arama noktasında araçların didik didik aranmasından sonra yollarına devam eden konvoy, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2 bin kişi tarafından havai fişeklerle karşılandı. Terör örgütü PKK'nın başı Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan atan kalabalık, DTP konvoyuna sevgi gösterilerinde bulundu. 10 saat süren yolculuktan sonra Kasrik Boğazı'na ulaşan DTP'li grup için 30 çadır kuruldu. Kasrik Boğazı'nda havanın soğuk olması nedeniyle kurulan çadırlar önünde ateş yakan partililer, halay çekerek ısınmaya çalıştı. Aralarında DTP Eş Başkanı Emine Ayna ve DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri ve belediye başkanlarının bulunduğu 3 bin dolayındaki DTP'linin geceyi çadırlarda ve özel araçlarında geçirecek.


Kurulan çadırda açıklamalarda bulunan DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, bölgede yaşananları bir savaş olarak gördüklerini söyledi. DTP olarak çatışmaların sona ermesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Türk, " Halkların kardeşliği ve barış istiyoruz" dedi.


Operasyon ve silahların susmasını istediklerini ifade eden Türk, şunları kaydetti:
"Bugün burada gösterdiğimiz çaba bütün Türkiye halkları içindir. Gönül isterdi ki, Türk halkı da bu çatışmalara karşı bugün burada duruş gösterseydi. Bütün dünyanın sesimizi duyacağına inanıyorum. İstenirse çözülmeyecek hiç bir sorun yoktur. Yarın basın açıklamasının ardından çözüme ilişkin görüşlerimizi dile getireceğiz."


Geceyi Kasrik Boğazı'nda geçirecek olan DTP'liler, saat 07.30'da bir basın açıklaması düzenleyecek. DTP'li milletvekillerinin TBMM'de yapılacak olan türban oylamasına katılmak için basın açıklamasının öne alındığı bildirilirken, DTP'li vekillerin basın açıklamasından sonra Ankara'ya gitmek için bölgeden ayrılacakları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 02:45:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?