28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Düzenli prim ödeyenlere ödül

Silopi ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na düzenli olarak primlerini ödeyen şirketler plaket ile ödüllendirildi.

Silopi ilçesinde birinci sırada Kar-Key yer alırken, ikinciliği Ceytaş, üçüncülüğü ise Has-sa şirketi kazandı. Dereceye giren şirketler onur belgesi ile ödüllendirildiler.

Sosyal Güvenlik Kurumu Şırnak İl Müdürü Alaattin Oktay, Silopi'de primlerini düzenli olarak ödeyen ve birinci olan olan Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş (Kar-Key) İdari işler Müdürü Serbest Tung ve üçüncü olan Has-Sa şirketi yetkilisi Mehmet Şükrü Hasanoğlu'nun plaketlerini verdi. Aldıkları plaketin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Kar-Key İdari İşler Müdürü Serbest Tung, "Yörenin en büyük sanayi tesisi olarak çalıştırdığımız bütün personelin sigortalarını düzenli olarak yatırmaya özen gösteriyoruz. Tesisimizde sigortasız personel çalıştırmadığımız gibi, bize alt yüklenici olarak hizmet eden diğer firmaların da, işyerimizde sigortasız işçi çalıştırmalarına müsaade etmiyoruz" diye konuştu.

Çalıştırdıkları personelin sağlıklarının her zaman ön planda olduğunu belirten Tung, "Firmamızın genel prensibi olarak çalıştırdığımız personelin sosyal güvenlikleri ve sağlıkları bizim için her zaman ön planda olmuştur. Bunun için işyerimizde çalışma koşullarını ve genel olarak personelimizin iş hayatını kolaylaştırmak için sürekli olarak birçok faaliyette bulunuyoruz. Yörenin en çok işçi çalıştıran tesislerinden biri olarak, Silopi'nin son zamanlardaki büyük işsizlik sorununa bir nebze olsun çare olmak için kapasitesinin üzerinde istihdam yapmıştır. Şu an itibariyle direkt olarak 131 kişinin çalıştığı tesisimiz, dolaylı olarak da yaklaşık 500 kişiye iş sağlamaktadır. Direkt olarak çalışan personelin yüzde 80'ini Silopi, Cizre ve Şırnak'tan insanlar oluşturuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Şırnak İl Müdürü Sayın Alaattin Oktay'a, bize verdiği plaketten dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 09:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?