28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Şırnak'ta

EĞİTİM-SEN GENEL SEKRETERİ BOZGEYİK ŞIRNAK'TA

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, bölgedeki eğitim sorunlarını yerinde tespit etmek için Şırnak ve ilçelerini ziyaret etti. Bozgeyik, Silopi ziyaretinde yaptığı açıklamasında Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) rehberlik öğretmenleri bulundurulması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik Şırnak'taki ziyaretinin ardından Eğitim-Sen Silopi Temsilciliği'ni ziyaret etti. İlçe Temsilcisi Hacı Demir ve üyeleri tarafından karşılanan Bozgeyik'e ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Daha sonra Genel Sekreter Mehmet Bozgeyik ile birlikte İlçe temsilcisi Hacı Demir, DİVES Genel Sekreteri Süleyman Taşkın, Eğitim-Sen yönetim kurulu üyeleri Ahmet Güven, Kevser Büyükertaş ve Hüseyin Timur, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu'yu makamında

ziyaret etti. Burada bir süre Başkan Toğurlu ile görüşen heyet daha sonra ilçedeki eğitim sorunlarını tespit etmek için okul ziyaretlerinde bulundu. Çeşitli okulların müdürleri ve öğretmeleri ile görüşen heyet son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar'ı ziyaret etti. Öğretmenlerin sıkıntıları ve eğitimdeki başarısızlığının ele alındığı görüşmede bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Bozgeyik, "Bölgedeki sorunları tespit edip bakanlığa iletmek için buradayız. Eğitim ve eğitimcilerimizin sorunları

ortadır. Bu maksatla öğretmenlerimizle görüşüp sorunlarını dinlemek ve bu sorunları gerekli yerlere iletmek için geldik. Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlığımızın pratik adımlar atması konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Siirt'te yaşanan olay hepimizi derinden üzdü. Bu kabul edilecek bir olay değil. Bu maksatla da Yatılı İlköğretim Bölge Okullarını (YİBO) ziyaret ediyoruz. Eğitim Sen YİBO'larda yaşanan sorunları ve alınması gereken önlemleri bir araştırma

ile tespit etmiş ve 20 Nisan 2005 tarihinde basına ve kamuoyuna açıklamıştı. YİBO'larda yaşanan sorunlar bugünlere kadar artarak gelmiştir. Ayrıca ailelerinden kopartılan bu öğrenciler için rehberlik öğretmenleri bulundurulmalı ve kadrolu sağlık hemşiresinin bu gibi yerlerde görevlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Eğitim-Sen Şırnak İl Temsilciliği'ne başkanlık verildiğini açıklayan Bozgeyik, "Şırnak temsilciliğimize büyük bir katılım var. Şu an 490 üyemiz var. 400 üye üzerinde bulunan yerlere başkanlık veriyoruz. Şırnak Eğitim-Sen Temsilciliği bundan böyle Eğitim-Sen İl Başkanlığı olarak görevini layıkıyla yerine getirmeye devam edecek" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar ise, temel sorunlarının öğretmen açığından kaynaklandığını ifade ederek, eğitimcilerin büyük bir özveri içinde çalıştığını söyledi. Bayar, "Öğretmenlerimiz yıl boyunca büyük bir efor sarf ediyorlar ancak sınavlarda iller sıralamasında sonlarda yer alıyoruz. Ancak maalesef 10 yıldır bu böyle. Eğitimde başarıyı yakalamak için eğitime dönük yatırımların yapılması gerekiyor. Bunun sonuçlarını hemen alamazsınız ama ileriki yıllarda bu yatırımların faydalarını görebiliriz.

Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız bu konuda büyük destekler veriyor" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayar, "Kim eğitim-öğretime daha fazla emek harcıyorsa biz de eğitimci kimliğimiz ile onların yanındayız" ifadelerini kullandı.

Silopi'deki ziyaretlerini tamamlayan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Bozgeyik, Cizre'ye hareket etti.

EĞİTİM-SEN GENEL SEKRETERİ BOZGEYİK ŞIRNAK'TA
EĞİTİM-SEN GENEL SEKRETERİ BOZGEYİK ŞIRNAK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:13:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 14:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?