28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Eğitim sorunu masaya yatırıldı

Şırnak'taki sivil toplum kuruşu temsilcileri, dershane ve okul öğretmenleri eğitim alanında neden yetersiz olduklarını tartıştılar.

Şırnak Kültür Derneği Başkanı Mesut Balta'nın başkanlık ettiği toplantıda, "Şırnak'ta eğitim alanındaki geriliğin nedenleri, bu yıl ÖSS'de elde edilen sonuç, okul-dershane alanında yaşanan sıkıntılar ve Şırnak'ta nasıl bir eğitim süreci izlenmeli?" gibi konular ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mesut Balta, Şırnak'ın eğitim sorunlarını dile getirmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Şırnak Eğitim-Sen İl Temsilcisi Serhat Uğur, ise, "En önemli sorun tarihsel bir geçmiştir. En önemlisi burada konuşulan dil Kürtçe ve şunu da bilimsel olarak herkes kabul edecek ki; insanlar daha çok anadilde eğitim gördükleri zaman başarılı olabiliyor. Bu şuan ülkenin önemli noktalarında tartışılan bir konudur. Bununla beraber ikinci bir dili öğrenmeye çalışan ve onunla eğitim gören öğrencilerimizin neden başarısız olduğu konuşursak daha somut veriler elde ederiz. Bundan sonra araç ve öğretmen eksikliği konuşulur.

Eğitim sorunu olarak ele aldığımızda karşımıza ilk çıkan neden her zamanki gibi öğretmen sirkülasyonudur. Öğrenci velilerimizin yetersizliği de bu başarısızlığı destekleyen başka bir nedendir" dedi.
Daha sonra toplantı gündem başlıkları ile soru cevap şeklinde devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 16:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?