28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Eğitim yılına buruk açılış

Şırnak'a 4 kilometre uzaklıkta bulunan Özveren mezrasında eğitim sancılı başladı.

Tüm Türkiye'de eğitim öğretim bugün başlarken Şırnak'ın Özveren beldesindeki 2 sınıflı ilköğretim okulunda eğitim Pazartesi günü başlayacak. 35 haneli mezrada bulanan çocuklar eğitim öğretime buruk başladı. Mezrada ikamet eden dar gelirli aileler ise çocuklarına okul kıyafeti bile alamadıklarını söyledi.

Çocukların çoğu ya lastik ayakkabı ya da terlikle okulun ilk gününde ders başı yapıyor. Okulun ilk gününde bazı çocukların yırtık ayakkabı ile okula gelmesi Güneydoğu Anadolu'da yaşanan bir gerçeği daha ortaya koyuyor.

Şırnak'taki Gazipaşa İlköğretim Okulu'na devam eden 2 öğrenci her gün 4 kilometre yol gittiklerini söyledi. Öğrencilerden Osman Kuman, "İlköğretim okulunda hepimiz aynı sınıflarda ders alıyorduk. 3-4 sınıf birlikte tek sınıfta ders görüyor. Küçük bir sınıfta 15 arkadaşımızla birlikte 5. sınıf öğrencisi olarak ders gördük. Sıralar o kadar sıkışıktı ki tahtaya bile çıkamıyorduk. Okulumuzun her tarafı dökülmüş durumda" dedi.

8. sınıf öğrencisi Metin Gerez de, "Buradaki okulumuzda tüm sınıflar birlikte ders işliyorduk. Yalnız bizler değil öğretmenlerimiz de çok zorlanıyordu" diye konuştu.
55 yaşındaki mezra eski Muhtarı Ahmet Güneş de kendisinin okumadığını ama köyde okul yapılması için bir çok yere başvurduğunu söyledi. Güneş, "Biz okuyamadık çocuklarımız okusun. Hem çocuklarımız hem de öğretmenlerimiz zorluk yaşıyor. Çocuklarımız bizim gibi vahşi kalmasın. Biz cahil kaldık çocuklarımız kalkmasın" ifadelerini kullandı.

Eğitim-öğretimin ilk gününde Özveren İlköğretim Okulu'nda okuyan çoğu öğrencinin ne doğru dürüst okul kıyafeti ne de çantaları var. Mezrada ikamet eden vatandaşların çoğu çocuklarına okul kıyafeti dahi alamadığını belirtiyor. Çocukların ise tek hayali tüm arkadaşları gibi eğitim alacakları yeni bir okul.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 22:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?