19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Eğitimde dev adım

Cizre ilçesinde Cizre Meslek Yüksek Okulu ve Kız Meslek Lisesi eğitim ve öğretim sezonuna başladı.

Cizre'deki okulların açılış törenine Şırnak Milletvekili A.Veli Seyda, Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Cizre Kaymakam Vekili ve İdil Kaymakamı Fatih Sevinç, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, okul yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler ile çok sayıda Cizreli vatandaş katıldı. Kız Meslek Lisesi'nin eğitim ve öğretime açılması ile nedeniyle okul bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Okul Müdürü Julide Aydın, davetlilere okul ile ilgili bilgi verdikten sonra açılış kurdelesini Şırnak Milletvekili A.Veli Seyda, Dicle Üniversitesi Rektörü Fikri Canoruç ve Şırnak Valisi Selahattin Aparı birlikte kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardından okulu gezen protokol üyeleri, Kız Meslek Lisesi'nden ayrılıp, açılışını yapacakları Cizre Meslek Yüksek Okulu'na geçti. Cizre Meslek Yüksek Okulu'nun açılışında ise duygusal anlar yaşandı. Yapımına 2007 ortalarında başlanan ve kısa bir sürede tamamlanan 71 erkek ile 46 kız öğrencinin eğitim göreceği, 3 bölümden oluşan, 6 derslikli okulun açılış töreninde bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, "Üniversite ve şahsım için olduğu kadar, Cizre ilçesi için de çok önemli ve mutlu bir günü birlikte yaşıyoruz" dedi. Canoruç konuşmasına şöyle devam etti;

"Sadece Diyarbakır kentinde değil, bölgedeki hemen hemen bütün illerimizde ve koşulları uygun olan ilçelerimizde fakülte ve yüksek okul açmak sureti ile bilimin meşalesini bütün bölgeye yayma çabası içinde olmuştur.

niversitemizin bu hizmetleri, 4 ilimizde yeni üniversitelerin kurulmasını sağlamıştır. Şanlıurfa'da Harran, Mardin'de Artuklu, Siirt ve Batman'da Petrol Üniversitesi kurulmuş ve bu illerdeki birimlerimiz üniversitemizden ayrılmışlardır. Son yıllarda üniversitemizin gerek eğitim ve öğretim, gerek bilimsel faaliyetler ve gerekse başta sağlık olmak üzere, topluma verdiği hizmetler açısından her alandaki gelişmesine büyük bir ilme kazandırdığına inanıyorum."

Dicle Üniversitesi Rektörü Fikri Canoruç konuşması esnasında duygularına hakim olamadı ve sözlerini tamamlamak için büyük bir mücadele gösterdi. Şırnak Milletvekili A.Veli Seyda ise tarih boyunca bölgeye ilim ve irfan yayan yerleşim yerinde böyle ilim yuvasının açılışında bulunmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu söyledi. Seyda, "Bugün açılışını yaptığımız bu okul, Şırnak üniversitelerinin temel taşı olacaktır. Ben bu okulun açılışının memleketimize, milletimize ve tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Okul bahçesinde düzenlenen açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından Cizre Meslek Yüksek Okulu'nun açılış kurdelesi kesildikten sonra açılışa katılanlar okulu gezip, görevlilerden okul hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 11:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?