19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Ekmek teknesi Irak'ta kül oldu

Irak’ın zaho ilinde garajda arabasını düzeltirken dinamonun temas yapması ile alev alan 73 SE 895 plakalı araç, itfaiyenin geç gelmesi ile kül oldu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ikamet eden araç şoförü Ali Köni yanan aracıyla ilgili şunları söyledi; “Zaho daki arçelik bayisi arkasındaki garajda arabamı park ediyordum. Dinamonun araca temas etmesiyle birlikte arabam birden alev almaya başladı. Vatandaşların yardımıyla aracı söndürme çalıştık. Yangını söndüremeyince itfaiyeye haber verdik. İtfaiyenin geç gelmesi yüzünden aracımla birlikte araçta bulunan C2 kartı, ruhsatım ve vergi levhası da yanarak kül oldu.” 

Mağdur olan araç şoförü Ali Köni, Irak Gümrük Müdürlüğüne dilekçe yazdığını fakat olumlu bir cevap alamadığını söyleyerek Irak gümrük müdürlüğünün yanan aracı ancak Türkiye’ye gönderilebileceğini söyledi. 

Irak'ta çok mağdur kaldığını ifade eden Köni, yetkililere şöyle seslendi: 

“O araba benim ekmek teknem. Geçimimi sadece onunla sağlıyorum. Devletten yardım bekliyorum. Benim gibi bu duruma düşenlerin aynı zarara uğramaması için yetkililerin çaba göstermesi gerekir. Irak gümrük müdürlüğünden hakkımı alabilmem için devletin Irak gümrük yetkilileriyle görüşmesi gerekiyor.”dedi.
M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 11:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?