28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

El emeği göz nuru projesine devam

ŞIRNAK'TA 'EL EMEĞİ GÖZ NURU' PROJESİ BU YIL DA KABUL EDİLDİ

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Şırnak'ta yürütülen çalışmalarda 'El Emeği Göz Nuru' projesi adıyla sunulan ikinci proje de kabul edildi.

'El Emeği Göz Nuru' Şırnak genelinde SODES kapsamında yürütülen istihdama yönelik tek proje olduğu için projesi il birincisi seçildi.

Projede trikotaj, ipek halıcılığı ve bilgisayar kursları bulunuyor. İl merkezinde ipek halıcılığı ve trikotaj kurslarına 20'şer kişi devam ederken, bilgisayar kursundan ise 20 kişi mezun oldu.

Bilgisayar kursları için kayıtların tekrar alınmaya başlandığı öğrenildi. Konu ile ilgili bilgi veren Proje Sorumlusu Ayten Akgül, "SODES kapsamında yürüttüğümüz kurslara 60 kursiyer devam ediyor. Kursiyerlerimizin 20'si trikotaj, 20'si ipek halıcılığı, 20'si bilgisayar kursuna devam ediyor. 20 kursiyerimiz mezun oldu. Valilik bünyesinde oluşturulan komisyon bizi yaptığımız çalışmalardan dolayı il birincisi seçti. El Emeği Göz Nuru projesi kapsamında sunduğumuz ikinci projemiz de kabul gördü. Projemiz 2010 yılında bir yıl süre ile faaliyet vermeye başlayacak. SODES projesinden sorumlu Vali yardımcısı Abdullah Akdaş çalışmaların bu performansla yürütülmesi halinde projeye daha fazla destek verileceğini belirtti. Özellikle bayanlara yönelik istihdam alanları çalışmalarımız devam edecek. Şırnak Valimiz Sayın Ali Yerlikaya kurslarımızda ürettiğimiz ürünleri şehit ve gazi ailelerine verilmek üzere satın alacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:09:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 13:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?