28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Elele öldüler yan yana gömüldüler

Van'da dün maydana gelen depremde Erciş İlçesi'nde çöken evlerinde yaşamını yitiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu öğrencileri 23 yaşındaki Vehbi Taşar ile aynı yaştaki arkadaşı Ömer Beyter'in cesetleri ele ele bulundu. Çocukluk arkadaşı olan ve el ele ölen Taşar ile Beyter, Şırnak'ta yan yana açılan mezarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van'da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depreme Erciş İlçesi'nde yakalanan Şırnaklı 2 öğrenci de yaşamını yitirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi olan Vehbi Taşar ile Ömer Beyter'in oturdukları ev depremle birlikte yıkıldı. Arama kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması sonucu iki yakın arkadaş Taşar ile Beyter'in enkazda cesetlerine ulaşıldı. Ekiplerin cesetlerini bulduğu Taşar ile Beyter'in el ele tutuştarak ölüme gittikleri görüldü.

Çocukluk arkadaşı olan ve Şırnak Lisesi'ni bitiren Taşar ile Beyter'in cenazeleri bu sabaha karşı memleketlerine getirildi. Aynı sınıfı ve evi paylaşıp, depremde yaşamını yitiren Taşar ile Beyter Vakıf Camii'nde kılınan cenaze namazlarının ardından Bahçelivler Mezarlığı'nda toprağa yan yana kazılan mezarlarda gözyaşları arasında toprağa verildiler.

Deprem kurbanı öğrencilerin cenaze törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, gençlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

 

...
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2011 Pazartesi 17:25:08
Güncelleme :27 Ekim 2011 Perşembe 10:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?