28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Emek Platformu'ndan kampüs yorumu

Şırnak Üniversitesi kampusunun il dışına kurulacak olması ile ilgili Şırnak Emek Platformu bir basın açıklamasında bulundu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'ın üniversite kampusunun İdil ile Cizre arasında kurulması ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren Emek Platformu üyeleri, "Bizler, Şırnak'ın Emek Cephesi Mensupları olarak üniversitemizin Şırnak dışına kurulmasına sebebiyet veren kişi ve kurumları şiddetle kınıyoruz" dediler.

Şırnak Emek Platformu binasında yapılan basın açıklamasını Şırnak Emek Platformu adına Eğitim-Sen il temsilcisi Serhat Uğur yaptı. Uğur, "Şırnak Üniversitesi'nin kurulma kararı alınmadan önceki dönemde bizler Şırnak Emek Platformu (KESK-DİSK) olarak Şırnak'ta bir üniversite kurulması için gerekli sosyo-ekonomik altyapının uygun olmadığı konusunda ilgilileri uyarmıştık. Fakat üniversitenin kurulma kararı alındığı andan itibaren, bu konunun kimsenin menfaati doğrultusunda uygulanmaması için yine gerekli uyarıları yapmıştık. Sayın Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Ali Akmaz ile yaptığımız bir görüşmede kendisinden de aynı doğrultuda bazı açıklamalar dinlemiştik. Üniversite ana kampusunun il merkezine yakın, şehri genişletebilecek ve Şırnak'ta yeni bir çehre oluşturabilecek bir konumda ve şekilde olması konusunda sayın rektörün çabasına ortak olduğumuzu da ilan etmiştik. Fakat 31 Ağustos 2009'da, sayın rektörümüzün yerel gazetelerde çıkan açıklamaları sonrasında ortaya konan çabaların gerek siyasi gerekse ekonomik çıkarlar doğrultusunda kötüye kullanıldığı kanısına vardık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?