28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Emniyet değil, lastik fabrikası

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİL, LASTİK FABRİKASI

Cizre Emniyet Müdürlüğü tarafından bundan kısa bir süre önce başlatılan kampanya çerçevesinde şu ana kadar 10 bin lastik toplanırken, emniyetin bahçesi ve arkasındaki boş alanlar eski araç lastikleri ile dolup taştı.

Cizre Emniyet Müdürlüğü'nün "Lastiği Getir Parayı Kap" projesi kapsamında Nevruz öncesi başlattığı kampanya çevresinde, şu ana kadar 10 bin lastik toplandı. Çocukların getirmiş olduğu lastikler, emniyetin bahçesinde boş alan bırakmadı.

Uluslararası karayolunun Cizre'den geçmesinden dolayı ilçenin birçok yerinde biriken eski araç lastikleri hem çevre kirliliğine neden oluyordu hem de yaşanan toplumsal olaylarda polise karşı büyük bir silah olarak kullanılıyordu. Emniyet Müdürlüğü, bunun önüne geçmek ve Nevruz öncesi bu lastikleri toplamak için "Lastiği Getir Parayı Kap" projesini hayata geçirmiş ve başlatılan bu kampanya büyük bir ilgi görmüştü.

Proje hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, "Kampanyayı başlattığımız günden şu ana kadar 10 bine yakın lastik topladık. Bunları çevre illere göndermeye başladık. Şu ana kadar talep üzerine Muş, Kilis ve Gaziantep'e gönderdik. Bu lastikler hem çevre kirliliğine yol açıyor hem de toplumsal olaylarda kullanılıyordu. Projede amacımıza ulaştık. Bu konudaki çalışmamız sürecek" dedi.

Öte yandan, proje sayesinde 15 Şubat olaylarında Cizre'de hiç lastik yakılmadığı bildirildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİL, LASTİK FABRİKASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 13:36:02
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 13:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?