19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Ergenekon kazıları sona erdi

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki BOTAŞ'a tesislerinde Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazı çalışmaları, tesislerde kalan iki iş makinesinin sabah saatlerinde kazılan bazı çukurları yeniden doldurarak tesisten ayrılması ile sona erdi.

Silopi'de 4 gün önce Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve sorgu için İstanbul`a gönderilen 8 kişinin İstanbul'a ulaşmasından sonra Silopi ilçesindeki BOTAŞ tesislerinde dün sabah başlatılan kazı çalışması akşam saatlerinde tamamlandı. Gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda hazırlandığı belirtilen ve İstanbul'dan Silopi'ye gönderilen kroki ile yapılan kazı çalışmalarına Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ve 3 avukat, hem kayıp yakınlarının müvekkili hem de gözlemci olarak katıldı.

Kazı çalışması büyük bir gizlilik içerisinde yürütülürken BOTAŞ tesisleri içerisindeki Jandarma Karakolu'nun hemen arkasında yapılan kazılarda Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk hazır bulundu. Kazılar dün akşam saat 17.30 sıralarında tamamlanırken, kazı ile ilgili soruşturmanın gizliliği esası nedeniyle bilgi verilmedi. Kazıyı yapan işçiler tesisten ayrılırken, kazıları gerçekleştiren 2 iş makinesi tesislerde bırakıldı. Kazı çalışmalarında bir bulguya rastlanıp rastlanmadığı konusunda bilgi alınamazken, tesiste kalan 2 iş makinesi dün gün boyu açtıkları çukurları sabah erken saatlerden itibaren yeniden doldurmaya başladı. Çukurları dolduran iş makineleri daha sonra BOTAŞ tesislerinden ayrıldı.
Dün Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazılarda açılan çukurların kapatılmasının bir bulguya rastlanmadığını gösterdiğini belirten uzmanlar, yine kayıp yakınlarının başvurusu üzerine aynı bölgede 9 Mart'ta yapılan ve 1 adet kemiğin bulunduğu çukurun kapatılmadığını örnek olarak gösterdiler. 1 kemik bulunan çukurun İstanbul Adli Tıp'tan gelen sonuca göre kapatılıp kapatılmayacağına karar verileceği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 22:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?