28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Erkek gölgesinde 8 Mart

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile düzenlenen etkinliğe kadınlardan çok erkekler katılınca kadınlar kendileri için düzenlenen günü yine erkeklerin gölgesinde kutladı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Cizre İlçe Başkanlığı Dicle Nehri kenarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir program düzenledi. Kadınlar için düzenlenen programa kadınlardan çok erkeklerin katılması ise dikkatlerden kaçmadı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen programda Cizreli kadınlar yağmura ve alanı dolduran erkeklere rağmen doyasıya eğlendiler.

Sabah saatlerinde başlayan program coşkulu bir şekilde devam ederken tören alanında kadınlardan çok erkeklerin bulunması nedeni ile platformdaki sunucu defalarca anons yapıp bu programın kadınlara yönelik olduğunu belirterek erkeklerin alandan ayrılmasını istediyse de bunda başarılı olamadı ve kadınlar kendileri için düzenlenen günü yine erkeklerin gölgesinde geçirmiş oldular.

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliğin yapılacağı alana gelen kadınlar üst araması yapıldıktan sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadın polis memurları tarafından kırmızı ve beyaz karanfillerle karşılandılar. Etkinliğin yapılacağı alana gelen her kadına karanfil dağıtan polis memurları Cizreli kadınların Kadınlar Günlerini de kutladılar. Kimi Cizreli kadınlar ise gösterilen ilgi karşısında teşekkür ederken kimisi de sarılıp polisleri öptü. Sabahın erken saatlerinden itibaren coşkulu ve olaysız bir şekilde devam eden etkinlik başladığı gibi olaysız bir şekilde noktalandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?