19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Eroine büyük darbe!

Cizre polisi, zehir tacirlerine geçit vermedi. Cizre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'nin dört ilde eş zamanlı başlattığı operasyonda, 15 kg eroin ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Cizre KOM ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan bir şebekeyi takibe aldı. Polisin takibi sonucu Cizre, Hakkari, Erzurum ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen O.B., A.B., M.A., H.A. ve H.K. isimli şahısların İstanbul'a eroin maddesi götürmek için hazırlık yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine O.B. ve A.B. isimli şahısların 34 BA 7107 Clio marka zulalı bir araçla Erzurum'dan uyuşturucu maddeyi diğer illere nakletmeye çalışırken Erzurum KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Erzurum'a bağlı Pasinler ilçesinde araç durdurularak arama yapıldı. Eroinin zulalandığı depo narkotik köpeği tarafından tespit edildi. Aracın zulalı deposunda yapılan aramada pet şişelere zulalanmış halde piyasaya sürülmeye hazır 15 kg. eroin ele geçirildi.

Dört ilde eş zamanlı gerçekleşen operasyonda ele geçirilen eroin maddesinin temin edicisi ve alıcısı olarak tespit edilen ve İstanbul'da bulunan H.K., H.A. ve M.A. isimli şahıslar da İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalandı.

Operasyonda yakalanan tüm şahıslar ve ele geçirilen eroin maddesi, Cizre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine gönderildi.

TUTUKLANDILAR

Dört ilde yapılan operasyonda yakalanan O.B., A.B., M.A., H.A. ve H.K., Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi.
Mahkemede, O.B., A.B., M.A., H.A. ve H.K. "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 10:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?