19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Eski arkadaşlar piknikte buluştu

Şırnak'ın İdil ilçesinde 90'lı yıllarda mezun olan İdil Lisesi mezunları bir piknikte buluştu.

Aralarında eski İdil İlçe Milli Eğitim Müdürü Lezgin Özmen ve halen İdil'de görev yapan öğretmenlerin de bulunduğu birçok öğretmen ve eski öğrenci bir arada hasret giderip piknik yaptı.

Toplanma amaçlarının piknikten öte İdil'in sorunlarına eğilmek olduğunu söyleyen İdil Lisesi mezunları 19 yıl aradan sonra bir araya gelmenin önemini dile getirirken ilçeleri İdil'in ekonomik, sosyal ve altyapı olarak bundan daha ilerde olması gerektiğini söyledi. Antalya'da gazetecilik yapan İdil Lisesi mezunlarından M. Şifa Çiçek bu buluşmaların devam edeceğini ve İdil için bir şeyler yapmaları gerektiğini belirterek, "Doğrusu daha modern bir İdil bekliyordum ama ilçemizin birçok sorunları olduğu ve çözüm beklediği açık ortada. Biz İdil Lisesi mezunları olarak bundan sonra sık sık bir araya gelmeye çalışacağız ve ilçemizin sorunlarına bir nebze de olsa çözüm bulmaya çalışacağız. İdillilik ruhunu yaşatmaya ve yarınlara ulaştırmaya çalışacağız" dedi.

Eski İdil ilçe Milli Eğitim Müdürü Lezgin Özmen ise her ne kadar başka yerde görevli olsak da kalplerinin ilçeleri İdil için attığını dile getirerek, "İlçemizde yüksek eğitim seviyesi yüzde 60'ları geçmiş durumdadır ama bu durum ilçemizin ekolojik ve sosyal yapısına yansımamaktadır. Bu da bizi üzüyor o yüzden biz İdil Lisesi mezunları olarak bir şeyler yapalım dedik ve ilkin bu piknikte buluştuk bunun ilerde daha farklı şekillerde ve gelişerek devam edeceğini sanıyoruz. uzakta da olsak ilçemize yararlı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İdil'e bağlı Dirsekli köyünde bir araya gelen İdil Lisesi mezunları akşama kadar eğlendi ardından bir başka piknikte bir araya gelmek üzere sözleşerek vedalaştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 17:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?