28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Eski hükümlüden resim sergisi

ESKİ HÜKÜMLÜDEN RESİM SERGİSİ

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu'na başvuran eski hükümlü İbrahim Halil Aygaz'ın yaklaşık 25 adet tablosu Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Eski hükümlü İbrahim Halil Aygaz'ın yaptığı resim tabloları Şırnak Kültür Merkezi'nde sergilendi. Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde faaliyet yürüten Koruma Kurulu'nun katkılarıyla düzenlenen sergiye Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Vali yardımcıları Mahmut Kaşıkçı ile Ramazan Kurtyemez ve ŞTSO Başkanı Osman Geliş'in yanı sıra çok sayıda kamu kurum amiri katıldı. Eski hükümlü Aygaz'ın resimlerinin çoğu satıldı.

Koruma Kurulu Başkanı ve Cumhuriyet Savcısı Cafer Tayyar Alper, suçtan zarar görenler ile eski hükümlülerin tekrar topluma kazandırılması için yardım ve destek faaliyetlerini 2006 yılı başından itibaren sürdürdüklerini söyledi. Savcı Alper, "Kurulumuza başvuran eski hükümlümüz İbrahim Halil Aygaz, 6 yıl 3 aylık hapis cezasını Adana F tipi, Siirt E tipi ve Cizre K Tipi Ceza İnfaz Kurumlarında çekerken, ceza infaz kurumlarında bulunduğu süre içerisinde resim yapma becerisi kazanmış ve yapmış olduğu

resimleri sergilemek için Koruma Kurulumuza başvurmuştur. Koruma kurulumuz talebi uygun görerek Şırnak Valilik makamından Kültür Müdürlüğü sergi salonunun tahsisi için talepte bulunmuş ve bu serginin düzenlenmesi Valilik makamının katkılarıyla mümkün olmuştur. Eski hükümlümüz İbrahim Halil Aygaz, 4 çocuk sahibi olup, şu anda Cizre ilçesinde ikamet etmektedir. Ceza infaz kurumuna girmeden önceki mesleği mobilyacılığı tekrar icra etmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu konuda koruma kurulumuzun destekleri

sürecektir. Eski hükümlü İbrahim Halil Aygaz'ın, yaklaşık 25 adet resim tablosunu resim severlere sunmuş olmaktan mutluluk duyduğumuzu belirterek resimlerin sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz. Eski hükümlümüz infaz sürecini verimli bir şekilde geçirmeye çalışmış, arıcılık ve seracılık kursuna katılarak sertifika almaya hak kazanmıştır" dedi.

Eski hükümlü Aygaz ise, "2005'te cezaevine düştüm, 2010'da tahliye oldum. 6 yıl üç ay ceza aldım, 5 yıl yatım. Daha önce de resme ilgim vardı. Cezaevine düştükten sonra boş zamanlarımı kitap okuyarak ve resimlerle ilgilenerek geçirdim. Denetimli serbestlikte çalışan arkadaşlar yardımcı olmak amacı ile bana resim sergisi açma önerisinde bulundular. Bunun üzerine ben de sergi açtım. Adana F Tipi, Siirt E Tipi, Cizre ilçesinde cezaevlerinde yatarak cezamı tamamladım" diye konuştu.

ESKİ HÜKÜMLÜDEN RESİM SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 17:48:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 00:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?