19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Esnaf krizin pençesinde

Şırnak'ta son 3 ay içerisinde işsiz sayısının büyük oranda artış gösterdiğini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Seven, esnafın ekonomik krizden etkilenerek çek ve senetlerini ödeyemediklerini söyledi.

Dünyayı sarsan ekonomik kriz Şırnak'ta da etkisini göstermeye devam ediyor. İlde kriz yüzünden birçok esnaf kepenk kapatırken, işsizlik rakamları ciddi boyutlara ulaştı. İlde son 3 ay içerisinde işsiz sayısının büyük oranda artış gösterdiğini belirten Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Seven, Şırnak'ta bulunan esnafın ekonomik krizden etkilenerek, çek ve senetlerini ödeyemediklerini söyledi.

Seven, "Ödenemeyen çek ve senetler esnaflarımıza büyük sıkıntı veriyor. Gıda malzemesi satan esnaflarımız gıdaların çoğunu veresiye verdiklerinden dolayı boşalan raflarını dolduramıyorlar. Bu yüzden toptancılara çek ve senetlerini ödeyemedikleri için mal alamıyorlar. Veresiye verdikleri malların karşılığını küçük meblağlarla ödeyen müşterilerin de ekonomik krizden etkilendiği görülüyor. Şırnak'ta ekonomik krizin faturasını bizim esnaflar büyük oranda ödüyor. İlimizde fabrikalar bulunmadığı için vatandaşlarımızın kömür ocaklarında yapılan hafriyattan kömür parçaları toplayarak geçimlerini
sağlıyor. Şırnak esnafı için bacasız fabrika olarak nitelendirdiğimiz askerlerin çarşıya çıkmaması ise yıllardır kanayan bir yaradır. Esnaflarımızın sürekli bizden istedikleri askerlerin çarşıya çıkmasıdır. Biz de bunu defalarca mülki amirlerimizle paylaştık" dedi.

Şırnak'ı etkileyen ekonomik krizin etkisinin azaltılmasında Şırnaklı işadamlarının da sorumluluk alması gerektiğini kaydeden Seven, "İş adamlarımızın yeni iş alanları için gerekli çalışmalar yapmasını binleri bulan işsiz kardeşlerimize iş olanaklarını sağlamasını bekliyoruz. Krizin etkisinin azaltılmasında mülki amirler kadar iş adamlarımıza da sorumluluk düşüyor" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?