19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

'Esnafın 7 sorununu sunduk'

Şırnak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Seven, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in Şırnak'a yaptığı ziyareti değerlendirdi.

Şırnak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı Süleyman Seven, "Genel Başkanımız göreve geldiğinde 81 ili ziyaret edeceğini açıklamıştı. İlimizi ziyaret eden Sayın Genel Başkanımız Bendevi Palandöken'in sorunlarımızı yerinde görmesi ve çözüm önerilerimizi dinlemesi bizleri Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olarak ziyadesi ile gururlandırmıştır. Biz birlik olarak esnaflarımızın sıkıntısını genel başkanımızın ziyareti öncesi yaptığımız istişare toplantısında 7 başlık altında toplamıştık.

Bu sıkıntıları Genel Başkanımız Bendevi Palandöken'e sunduk. Genel Başkanımız yaptığı gezilerde gördüğü sorunların üzerine bizzat gideceğini ve takipçisi olacağını belirtti. Başkanımız ilk olarak sorunları Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'ya iletti. Şırnak'ın ulaşım ve yol sorunu olduğunu ve bölgenin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa müsait olduğunu söyledi. Genel Başkanımız devletin hayvancılık ve tarım konusunda Şırnak'ın desteklenmesi için çalışmalar yapacağını söyledi" diye konuştu.

ŞESOB Başkanı Seven, "Genel Başkanımız Palandöken ziyaretinin kısıtlı olmasından dolayı Esnaf ve Sanatkarların tümüne ulaşamadı. Bunun için rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Gönül isterdi ki esnaf ve sanatkarlarımıza 2 günlük bir zaman ayırsın. Bu esnaflarımızla daha çok görüşme imkanı ve sorunlarını dinleme imkanı verecekti. Biz genel başkanımıza Şırnak ile diğer illerin bir tutulmaması gerektiğini Şırnak için özel statü uygulanmasını istedik. TESK Genel Başkanı'na 7 ana sorundan oluşan şu brifingi verdik; askerin çarşıya çıkmasını istedik. Cansuyu kredisi, sınır ticareti, vergi ve pirim borçlarının yapılandırılması, esnaf ile bankaların dayanışması, hurda araç sorunu ve Bağ-Kur'dan emekli olan esnaflarımızın sıkıntılarını dile getirdik" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?