28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Fakir ailelere ramazan yardımı

Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Ramazan ayı münasebetiyle dar gelirli 4 bin 845 aileye gıda yardımına başladı.

Vali Ali Yerlikaya, il genelinde 1 milyon 75 bin 572 YTL değerinde gıda yardımı dağıtımına başladıklarını söyledi.

Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, yardımları Ramazan ayına girmeden tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Şu anda hem merkezde hem de bütün ilçelerimizde SYDV görevlileri gıda paketlerini yardıma muhtaç olan ailelerimizin ayağına kadar götürüp teslim ediyorlar. Şırnak merkezde ve ilçelerde aynı nitelikte, aynı malları, aynı kalite paketleri dağıtıyoruz. Aile fertlerine göre gıda paketlerimizi oluşturup dağıtıyoruz. Dağıttığımız gıda paketlerine o aileyi 1 ay idare edecek gıda doldurduk" dedi.

Vali Yerlikaya, kaynak temin ettikleri takdirde yardıma muhtaç ailelere her hafta olmak üzere beyaz ve kırmızı et, meyve ve sebze dağıtmayı düşündüklerini söyledi. Yerlikaya, evinde unu olmayan, yiyeceği olmayan aile kalmaması için çalıştıklarını ifade ederek, "Bilmediğimiz aile olabilir. Bizim tespit edemediğimiz aileler varsa bizlere bildirilmesini istiyoruz. Biz fakir ve muhtaç olan ailelere dağıttığımız gıda yardımlarının hepsini Şırnaklı esnafımızdan temin ettik. Böylece ilimiz piyasasına yaklaşık 1 milyon YTL para girmiş oldu" diye konuştu.

Valiliğin dağıttığı yardımdan alan 70 yaşındaki Fatma Yabalık, "Evimde yalnız yaşıyorum. Sakatım, çalışacak gücüm yok. Bir gözüm görmüyor. Valilik tarafından yardım yapıldı, çok sevindim. Allah bu hizmette emeği geçen herkesten razı olsun. Bu tür yardımların sürekli olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?