28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Fakir ailelere yardım

Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Maddi durumu elverişsiz aileleri ziyaret eden Dernek Başkanı Hatice Atan, ''Bazı olaylarda çocukların alet edilmesini yanlış buluyorum. Çocuklarımızın eline taş değil kalem yakışır'' şeklinde konuştu.

Her alanda faaliyet gösteren dernek şimdi de yeni bir projeyle çalışmalarına hız verdi. "Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır" adlı proje çerçevesinde dernek üyeleri, Şırnak'ın belde ve köylerini ziyaret ederek maddi durumu iyi olmayan ailelerin sorunlarını dinliyor. Dernek üyeleri bu ailelere yardımcı olmaya çalışıyor. Ziyaret ettikleri ailelere hediye paketleri veren Dernek Başkanı Hatice Atan ve üyeler aileleri okul öncesi eğitim konusunda bilgilendiriyor. Atan, çocukların kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bizim için çocuklarımız çok önemlidir. Onlar geleceğimizin teminatır. Çocuklarımız bizim için çok önemli onlar geleceğin anne babalarıdır. Onları iyi bir şekilde yetiştirmemiz lazım. Ben ve arkadaşlarım her akşam evleri ziyaret ediyoruz. Annelerimizle sohbet edip, eğitimin önemini dile getiriyoruz. Evlerini ziyaret ettiğimiz ailelerimizi okul öncesi eğitim konusunda bilgilendiriyoruz. Okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunun altını defalarca çiziyoruz. Bazı olaylarda çocukların alet edilmesini yanlış buluyorum. Çocuklarımızın eline taş değil kalem yakışır. Çocuklarımızı bu tür olaylardan uzak tutmalıyız. Onlar birer çiçektir. Özellikle bu konularda annelere çok iş düşüyor. Sadece onlara değil aslında hepimize görevler düşüyor. Çünkü bu çocuklar hepimizin, onların geleceklerinden hepimiz sorumluyuz. Onlar geleceğin bakanları, doktorları ve öğretmenleridir. Vatan ve millet bilinci ile hareket ederek onların, vatanına ve milletine yararlı birer insan olmaları için çalışmalarımız devam edecektir. Bu yardımlarımızın ardı arkası kesilmeyecektir. Bu konuda bizi destekleyen herkese teşekkür ediyor ve bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 14:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sahinsavcun IP: 78.184.241.xxx Tarih : 15.11.2008 17:50:25

öncelikle size teşekürler dilerim ve başalınızın devamını dilerim GERCEKDEN YAPTINIZ YARDIMLAR COK GÜZEL OLİYOR BİZİM COCUKLAR ELİNE TAŞ DEYİL KALEM YAKIŞIR SÖZÜNÜ HERŞEYE BEDEL SİZ OLDUKCA ŞIRNAKLI İNSANLARIN SIRTI YERE GELMEZ ALLAH BÜTÜN ŞIRNAKLI İNSANLARA YARDIMCISI OLSUN HERŞEYİ GÖNLÜNÜZCE OLSUN