28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Fakir öğrenciler yararına kermes

Cizre ilçesinde Şefkat Eğitim Kültür ve Yardımlaşma (ŞEFKAT-DER) tarafından fakir öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Eski Cizre Devlet Hastanesi bitişiğindeki boş bir bahçede gerçekleştirilen kermesin açılışına Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan'ın eşi Emine Azcan ve İlçe Emniyet Müdürü Orhan Yıldız'ın eşi Türkan Yıldız, ŞEFKAT-DER Başkanı Nezihe Yardımcı ile çok sayıda Cizreli kadın katıldı. Kermesin açılış kurdelesini kesen Emine Azcan, "Bu tür eğitimi destekleyici faaliyetler çok güzel. Özellikle geliri fakir öğrencilere harcanması takdir edilmeli. Bu tür etkinlikler Cizremiz için sosyal etkinlik olup insanlarımıza örnek
davranış olmalı. Bu kermesi düzenleyen ve yardımda bulunan herkese teşekkür ederim" dedi.

Cizre'de düzenlenen kermesin gelirlerinin fakir öğrencilere verileceğini belirten ŞEFKAT-DER Başkanı Nezihe Yardımcı, amaçlarının daha çok öğrenciye yardım yapmak olduğunu söyledi. Cuma gününe kadar açık kalacak kermesteki ürün fiyatlarının uygun olduğunu belirten Yardımcı, "Öğrencilere yardım yapmak isteyip de fırsat bulamayan bütün vatandaşlarımızı kermesimize davet ediyoruz. İkincisini yaptığımız bu etkinliğe insanlarımızın ilgi göstermesi bizleri çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Dernek yöneticileri ve eşlerinin topladığı ayni yardımlardan elde edilen ürünlerin satıldığı kermeste ayrıca ev hanımlarının yaptığı el emeği göz nuru çeyizlikler de satılıyor. Kermeste yine ev hanımlarının yaptığı ev işi pastalar, börekler, gözlemeler, turşu ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?