19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Fakir vatandaşa kredi desteği

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ihtiyaç sahibi bir vatandaş Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında aldığı kredi ile işyeri açtı.

Beytüşşebap Kaymakamlığı SYDV, SRAP kapsamında işyeri açması nedeniyle Muğdat Ataman'a 15 bin TL kredi verdi. SRAP kredisinden yararlanarak sebze-meyve satışı yapan bir işyeri açan Ataman, ''Uzun zamandır işsizdim. Aile geçimimi zor şartlar altında ve geçici işler yaparak aynı zamanda SYDV'nin vermiş olduğu yardımlarla sağlamaktaydım. Bu durum beni zorlamaktaydı. Başbakanlık tarafından yoksul vatandaşların kendi el becerisi, ustalığı, girişimci yönlerine istinaden verileceği söylenilen destek kredisiiçin Beytüşşebap Kaymakamlığımıza başvurdum. Başvurum değerlendirmeye alındı ve şu an kendi çabamla hiç kimseye muhtaç kalmadan ailemi geçindirmekteyim. Bu durumuma vesile olan Beytüşşebap Kaymakamımız Murat Uzunparmak'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, SRAP kapsamında fakir ve ihtiyaç sahiplerine el becerisi, ustalığı ve girişimciliği yönünde kullanması için 60 aya kadar faizsiz 15 bin TL'ye kadar proje desteği veriyor. SRAP'dan yararlanmak için SYDV'ye müracaat edilmesi gerektiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 12:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?