19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gabar'da çatışma: 1 PKK'lı öldürüldü

Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonları aralıklarla devam ederken Şırnak'ta sınır birliklerine askeri sevkiyatlar devam ediyor.

 Gabar Dağı bölgesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ise 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.  Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonlarda Keçi Dağları'nda kıstırılan teröristler ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren teröristler ile çıkan çatışmada Şırnak'ın Uludere ilçesi nüfusuna kayıtlı 1 terörist ölü olarak ele geçirildi. Arazi şartlarından faydalanarak kaçan diğer teröristlerin yakalanması için operasyonlara devam edilirken, teröristlerin geçiş noktalarına kobra tipi helikopter ve obüs topları ile bomba yağdırıldı. Aynı bölgede teröristler ile güvenlik güçleri arasında 3 günde 3 farklı çatışma yaşandığı ve son çıkan çatışmada bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi

Terör örgütü PKK'ya ait kampların havadan bombalanmasının ardından kara harekatı için hazırlıkların yapıldığı öne sürüldü. Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında bölgeye çok sayıda sivil ve askeri zırhlı araçlar ile asker sevkıyatı yapıldığı gözlenirken, Cizre ilçesinden  hareket eden sivil minibüsler ile bölgedeki sınır birliklerine bugün yapılan asker sevkıyatının kara harekatının sinyali olarak değerlendirildi. Sivil minibüslere zırhlı araçlar eşlik ederken, sevkıyatın yapıldığı yol güzergahlarında ise güvenlik güçlerinin zırhlı araçlar ile yol güvenliği sağladığı görüldü. Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'ndan toplatılan 2 bin komando 120 araçlı sivil minibüsler ile Şırnak'taki sınır birliklerine sevk edilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2011 Perşembe 14:50:36
Güncelleme :22 Eylül 2011 Perşembe 14:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?