19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gazetecilerden protesto

ŞIRNAK'TA GAZETECİLERDEN BASIN AÇIKLAMASI

Şırnak'ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları Cizre Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Davut Çimen'in Şırnak Valiliği'nde girişindeki arama noktasında görevli polise mukavemetten mahkemeye verilmesini Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri basın açıklaması ile protesto ettiler.

Basın açıklamasından sonra basın mensupları fotoğraf makinelerini ve kameralarını yere bırakarak 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Şırnak merkez ve ilçelerinde görev yapan ulusal basın temsilcileri ile yerel gazetelerde çalışan yaklaşık 28 gazeteci Cizre Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Davut Çimen'in Şırnak Valiliği girişindeki arama noktasındaki görevli polise mukavemetten mahkemeye verilmesini Cumhuriyet Meydanı'nda düzenledikleri basın açıklaması ile protesto ettileri. 2 dakikalık alkışlı protestosundan sonra gazeteciler adına basın açıklamasını Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Baran Mendeş yaptı. Mendeş, "Gazeteci arkadaşımız Davut Çimen Şırnak Valiliği girişindeki arama noktasındaki görevli polisler tarafından geçen ay hakarette uğratılmış bu yetmezmiş gibi bir de gözaltına alınmıştır. O günkü basın çalışanları arkadaşlarımızın araya girmesi ile salıverilmiş ve hakkında işlem yapılmayacağı konusunda güvence verilerek serbest bırakılmıştır. Bunun üzerine Şırnak Gazetecileri Cemiyeti olarak iyi niyetimizi kullanarak olayı basın ve kamuoyuna aktarmamıştık. Fakat aradan geçen bir süreden sonra Şırnak Gazetecileri Cemiyeti Yönetim kurulu üyesi ve Cizre Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi arkadaşımız Davut Çimen görevli polise mukavemetten mahkemeye ifadesi alınmak üzere çağrılmıştır. Davut Çimen arkadaşımız hem hakarete ve kaba kuvvete maruz kalmış, bu yetmezmiş gibi bir de mahkemeye çağrılmıştır. Bu kararı Şırnak Gazeteciler Cemiyeti olarak protesto ediyoruz ve mahkeme kararının derhal iptalini tam aksine arkadaşımıza hakaret eden o günkü görevli polisler hakkında görevli basın mensubuna ve vatandaşa kötü muamele yapmaktan hepimizin davacı olacağını ilan ediyoruz. Bugün Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımız Davut Çimen'e yapılan hakarete sesiz kalmamız yarın da bize hakaret edilecek bir hakarettin habercisi olarak gördüğümüzden bu tür olayları tasvip etmiyoruz ve alakalı bütün kamu mercilerini sorumluluğa ve duyarlılığa davet ediyoruz" dedi.

Mendeş'in açıklamasından sonra basın mensupları fotoğraf makinelerini ve kameralarını yere bırakarak 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldılar.

ŞIRNAK'TA GAZETECİLERDEN BASIN AÇIKLAMASI
ŞIRNAK'TA GAZETECİLERDEN BASIN AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:53:03
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 00:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?