19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gazetecilerden sevindiren ziyaret

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yerel ve ulusal basında görev yapan gazeteciler, engelli öğrencileri ziyaret etti.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Cizre'de görev yapan gazeteciler, Özel Deniz Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ile Özel Diclem Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Ziyarete katılan Cizre Tv muhabiri Okan Öztürk, Cizrem Gazetesi yazı işleri müdürü Kadir Barış, Cizre Postası İmtiyaz Sahibi Davut Çimen ve Gazeteci Abidin Yel, öğrencilere çikolata verdiler.

Gazetecilerin yapmış olduğu sürpriz ziyaretten dolayı öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, gazeteciler adına bir açıklama yapan Gazeteci Abidin Yel, "Herkes potansiyel birer engellidir. Engeller önce beyinlerde sona ermeli, eğitimle engeller ortadan kaldırılmalıdır. İnsanlara göre engel her zaman kendilerinin yaptığı hatalardır. Herkes kendi engellerini ortadan kaldırırsa engel diye bir şey kalmaz. İnsanlar kısacası dediğim gibi engelleri ortadan kendileri kaldıracak. Çünkü herkesin engelli bir vatandaş olmayacağının garantisi yoktur. Engelli kişilerle dalga geçilmemeli, onlara şefkat göstermeliyiz. Çünkü o insanların sağlam kişilerden daha çok ilgi, şefkat ve sevgiye ihtiyaçları vardır" dedi.

Cizre Tv Muhabiri Okan Öztürk ise engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi açısından bu haftanın çok önemli olduğunu belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını sadece bir haftaya sıkıştırmak olmaz. Onları sadece yılda bir hafta hatırlamamalıyız. Onları hergün ziyaret ederek sevgimizi göstermeliyiz" diye konuştu.

Gazetecilerin yapmış oldukları anlamlı ziyaret ve gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Özel Diclem Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Gülseren Kılıç; "Engelli olmanın bir tercih olmadığını bu duruma her han herkesin birer aday olarak ortada olduğunu bilmemiz gerekiyor. Engellilerimiz sadece bu haftalarda değil, her zaman hatırlanmalıdır" şeklinde konuştu. Kılıç, bu anlamlı haftada bir çok kişi ve kurumun yapmadığı bir ziyaretin gazeteciler tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı memnun olduğunu belirtip teşekkür etti.
Gazeteciler günün anısına öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektikten sonra Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilerle vedalaşıp kurumdan ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?