28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Gazetecilerin sesi daha gür çıkacak

GAZETECİLER ŞIRNAK BAROSU'NUN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

Şırnak'ta görev yapan gazeteciler Şırnak Barosu'nun düzenlemiş olduğu sabah kahvaltısında bir araya geldi. Hiçbir kurum ve kuruluşun bir araya getiremediği basın mensupları Baro'nun düzenlediği sabah kahvaltısında bir araya gelerek bir ilke imza attılar.

Şırnak Barosu Başkanı Av. Nuşirevan Elçi'nin Baro Sosyal Tesisleri'nde gazeteciler için düzenlediği sabah kahvaltısına il genelinde yerel ve ulusal ölçekte görev yapan gazeteciler katıldı. Baro Başkanı Elçi, "Bugün Şırnak Barosu olarak düzenlediğimiz sabah kahvaltısının amacı il ve ilçelerde görev yapan gazetecilerle bir araya gelmek ve gazeteci arkadaşlarımızla kaynaşmak ve bölgenin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunmaktır" dedi.

Elçi, gazetecilerin üstlenmiş olduğu görevin çok kutsal olduğunu, özellikle Şırnak gibi bir yerde gazetecilerin görevlerini ifa ederken yaşadığı sıkıntıların ve çektikleri zorlukların farkında olduklarını belirterek, "Biz de bu amaçla gazetecileri biraz o haber stresinden uzaklaştırmak ve kaynaşmalarını sağlamak adına böyle bir organizasyon düzenledik. Buradaki amaç halkın gözü kulağı olan gazetecilerin bölgenin kalkınmasına katkı sunmalarını sağlamak ve herkesten daha çok bölge sorunlarını iyi bilen buarkadaşlarımızla bölgedeki sorunları tartışmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve bu sorunların çözüm yolları konusunda fikirlerini öğrenmektir" şeklinde konuştu.

Şırnak Barosu gibi yeni kurulan ve gazetecilerin tek bir çatı altında toplanmasını sağlayan Şırnak Gazeteciler Cemiyeti'nin bütün gazetecilere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Elçi, şöyle devam etti:

"Ben öyle umuyorum ki gazeteci arkadaşlarımızın değeri bu cemiyet sayesinde daha çok artacak, bu cemiyet sayesinde gazetecilerin sesi daha da bir gür çıkacaktır. Bu anlamda bugün ilk defa düzenlediğimiz bu kaynaşma toplantısına gazetecilerin göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür eder bu tür organizasyonların sürmesini dilerim."

Kahvaltıda gazeteciler adına açıklama yapan Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı H.Baran Mendeş, "Öncelikli olarak bugün Şırnak genelinde görev yapan gazetecilerin bir araya gelmesinde öncülük yapan ve bu organizasyonu düzenleyen başta Şırnak Baro Başkanı Av.Nuşirevan Elçi olmak üzere bütün baro çalışanlarına meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar biz gazeteciler için hiç kimse böyle bir organizasyon düzenlememişti ve bugünkü organizasyon bizim için çok önemli bir yere sahip. Bu örnek ve

ince davranışın Şırnak Barosu'ndan gelmesi daha da sevindirici oldu. Bugüne kadar Şırnak genelinde görev yapan gazeteciler görevlerini yaparken dahi böyle kalabalık bir şekilde bir araya gelmemişti. Fakat baro başkanının bu önemli daveti herkesi sevindirdiği gibi bir ilki de yaşatıp bütün gazetecilerin bir araya gelmesini sağladı. Bu bağlamda Şırnak Baro Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu bu örnek organizasyondan dolayı Baro Başkanı Nuşirevan Elçi'ye birkez daha teşekkür eder, organizasyona nezaket gösterip katılan bütün meslektaşlarıma da şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Sabah kahvaltısından sonra gazeteciler günün anısına Baro Başkanı Elçi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

GAZETECİLER ŞIRNAK BAROSU'NUN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ
GAZETECİLER ŞIRNAK BAROSU'NUN DÜZENLEDİĞİ KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 11:18:01
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 19:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?