28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Geliş, TOBB konsey üyeliğine seçildi

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Ankara'da yapılan 64. Olağan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda bin 552 delege arasından seçilen 30 kişi arasına girerek, Ticaret Sanayi Odaları Konsey üyesi oldu.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Başkanlığına 28 Şubat 2009 tarihinde seçilen Osman Geliş koordineli bir şekilde çalışarak, 1993 yılında kurulan ŞTSO'dan Türkiye ve bölge odalarının da desteğini alarak TOBB'un 30 kişilik Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi üyeliğine seçildi. Geliş'in konsey üyeliğine seçilmesi Şırnaklıları sevindirdi.

Başkan Geliş, "Seçim sürecinde desteğini bizden esirgemeyen TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na, 365 odanın başkanına ve bin 552 delegeye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev ve sorumluluğumuz artmıştır. Bölge ticaret odaları başkanlarıyla bölge sorunlarını görüşerek, sorunların çözümüne katkıda bulunmak için yoğun bir çaba sarf edeceğim. Sorunların konsey meclisinde görüşülmesi için başta konsey başkanımız olmak üzere tüm üyelerle beraber dünyada ve ülkemizde baş gösteren ekonomik krizin etkilerinin en aza indirilmesi için çalışacağız. Seçim sürecinde görüştüğümüz bakanlar ve yetkililerle ilimizin ekonomik sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Başkan Geliş, "Silopi ilçemizin ticari cazibe merkezi haline getirilmesi için organize sanayi bölgesi, serbest bölge ve sınır ticaret merkezi ile ticaret borsasının açılması çalışmalarını bu toplantıda dile getirerek ilgili yetkililerden söz aldık" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 10:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?