28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Genç-Der'den örnek çalışma

Şırnak'ta yapılan çalışmalarla adından sık sık söz ettiren Genç-Der, belediye ile ortak hazırladığı bir çalışma ile kent girişindeki kavşak ve refüjlere çam ağacı dikti.
Genç-Der üyesi Jihat Ürgen, ağaçlandırma çalışmalarının sonbahara kadar devam edeceğini ve Şırnak'ta bu yıl 5 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini belirtti.
Dün yaklaşık 200 çam ağacı ve 200 çiçekle yeşillendirme çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ürgen, "Dikilen 200 çam ağacını TEMA Vakfı'ndan bizim talebimiz doğrultusunda temin ettik. 200 çiçeği de Genç-Der üyeleri olarak bizler kendi imkanlarımızla temin ettik" dedi.

Amaçlarının Şırnak'ta yeşillendirme bilincinin oluşturulmasını sağlamak olduğunu kaydeden Ürgen, şöyle devam etti:

"Genç-Der olarak Şırnak'ta yeşillendirme bilincinin oluşmasını istiyoruz. Buradaki çam ağaçlarına zarar verileceğini, ekilen çiçeklerin söküleceğini biliyoruz. Ama biz yine de ısrarla yeşillendirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz, ta ki bu bilinç oluşuncaya kadar."

Ağaçlandırma çalışmalarına herkesin katılabileceğini belirten Ürgen, "Sonbahara kadar devam etmeyi düşündüğümüz ağaçlandırma çalışmalarımıza diğer sivil toplum kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Özellikle ilk ve ortaöğretim kurumları ile birlikte Şırnak Devlet Hastanesi'nin yanındaki 1.5 dönümlük araziye bin tane ağaç dikmeyi planlıyoruz. Ağaç dikimi öncesinde uzman eğitimciler tarafından tüm okullarımızda ağaç dikimi konusunda seminerler vereceğiz. Amacımız sonbahara kadar dikeceğimiz tüm ağaçlarımızın doğaya kazandırılmasıdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 11:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?