19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Genç öğrencilerden eğitim seferberliği

Şırnaklı genç öğrenciler, Yeşeren Gençlik Derneği'nin açmış olduğu ÖSS, OKS ve ilkokul kurslarında gönüllü olarak öğretmenlik yapıyor. 

Şırnak'ta eğitim alanında yaşanan olumsuzlukları göz önüne alan genç öğrenciler, gelecekleri için gönüllü öğretmen oldu. Yeşeren Gençlik Derneği'nin başlatmış olduğu Yaz Kursları Projesi'ne destek veren ve gönüllü olarak öğretmenlik yapan gençler, bilgi ve birikimlerini diğer öğrencilerle paylaşıyor. Gönüllü öğretmenlerin en büyük istekleri ise bölgede yaşanan eğitim sorunlarının bir an önce giderilmesi ve daha kaliteli eğitimin verilmesi. Dernek yönetimiyle anlaşan gönüllü üniversite adayı başarılı gençler, kurslarda arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışıyor. 

ÖSS ve OKS'nin dışında bir de ilkokul öğrencilerine kurs veren dernek, bunun için okulunda başarılı olan gönüllü lise öğrencileriyle çalışıyor. İlkokul öğrencilerine ders veren ve özel bir lisede eğitim gören Besna Atan, öğrencilere okuma alışkanlığının yanı sıra üniversite ve gelecek hakkında da çeşitli bilgiler verdiğini ve bu görevi yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tek sıkıntılarının kaynak dağıtmak olduğunu dile getiren Atan, ellerinde bulunan kitaplarla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 

Dernek Yöneticisi Tezcan Gök de ÖSS, OKS ile ilgili okuma kitaplarına ihtiyaç duyduklarını ve bunun için yardım beklediklerini belirtti. Dernek yönetimine yardımcı olan İsmet Paşa İlköğretim Okulu İdaresi ise üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını kaydetmişti. Özellikle ilkokul sınıflarının okuma kitabı ihtiyacı olduğu ve bu yönde yardımcı olacak kişilerin beklendiği ifade edildi.
 
Eğitim konusunda bir türlü düzlüğe çıkamayan Şırnak ilinin, mücadeleci ruhu ve çalışmaları herkes tarafından taktir edildi. Öğrencileri eğitmeye çalışan gençler, topluma ışık tutmaya başladı. Bu tür çalışmaların önemini vurgulayan vatandaşlar da bu amaç doğrultusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermek istediklerini ve bu görevi üstlenen gençleri tebrik ettiklerini belirtti. 

Dernek yönetimi ayrıca, gönüllü çalışan öğretmenler; Selçuk Avcı, İsmail Ercan, Mukaddes Zeyrek, İlhan Güngen, Hamza Çiftçi ve Besna Atan'a teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2006 Cumartesi 10:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?