19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gençler sanat için buluştu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sanatsever gençler sinema filmi çekimleri için bir araya geldi. 'Silopi'de Hayat 3' adlı film öncesi bir araya gelen yönetmen ve oyuncuların heyecanlı oldukları gözlendi.


Silopili sanatsever gençler adına konuşan Nasır Özden, çekecekleri filmin, daha önce çektikleri 5 skeç ve 1 dramadan oluşan 'Silopi'de Hayat 2'nin devamı olduğunu ve uzun metrajlı tek filmden oluşacağını söyledi. Film içeriğinin, Silopi'de yaşanan yüzlerce gerçek dramatik hayatlardan sadece bir tanesi olduğunu belirten Özden, "Gayemiz, genelde bölgemizde, özelde de Silopi'de sokaktaki insanı perdeye tüm çıplaklığıyla yansıtmaktır. Bu filmimizde, yanlış töre kurbanı bir ailenin başından geçenleri anlatmaya çalıştık. Evlilik kurumunun abartılı düğün masraflarından dolayı işleyemez hale geldiğini, gençlerin, artık bu masraflar yüzünden evlenemeyecek durumda olduklarını, evlenenlerin de borç batağında bulunduklarından dolayı yanlış yola sapabileceğini ifade etmeye çalıştık" dedi.


Filmin oyuncularından Ayşe Kaya ise, Şırnak bölgesinde bu tür etkinliklerin az olduğunu belirterek, "Şırnak hep kötü olarak lanse ediliyor. Bu çekilecek film ile belki insanların kafalarında Şırnak imajı değişir ve sanat ile gündeme gelen bir Şırnak olur. Bu konuda bir vatandaş olarak üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırım" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 12:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?