28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Gençlere istihdam imkanı

Mardin GAP Bilişim Akademisi'nde 3 Ağustos'ta başlayan ve 3,5 ay sürecek sistem uzmanlığı eğitimlerine Şırnaklı 3 genç de katıldı. Gençlik evi asistanı Nazlı Altürk "Bu 3 gencimiz, eğitimlerini bitirdikten sonra alacakları belge ile birçok sektörde daha kolay iş bulma şansına sahip olacaklar" dedi.

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi'nden 3 gencin sistem uzmanlığı eğitimlerine katıldığını belirten Gençlik Evi İl Asistanı Nazlı Altürk ""Bu 3 gencimiz, eğitimlerini bitirdikten sonra alacakları belge ile birçok sektörde daha kolay iş bulma şansına sahip olacaklar. GAP Bilişim Akademisi projesi kapsamında Mardin'de gençlerin istihdamını destekleme hedefi ile bu eğitimler 500 saat sürecek.

MCTIP (Microsoft Certified Information Technology Professional-sistem uzmanlığı) eğitimleri başladı. Bu eğitim bölgedeki gençlerin bilişim alanında uzmanlaşmasını sağlayarak istihdamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Eğitimler Mardin GAP Bilişim Akademisi'nde 3 Ağustos'ta başladı. 3,5 ay sürecek bu eğitime Mardin'li gençler ve sınırlı sayıda Güneydoğu Anadolu bölgesinden gençler katıldı. Netron Bilişim Akademisi eğitmenleri tarafından Mardin'de verilecek MCITP-(Sistem uzmanlığı) eğitimi toplam 500 saatlik eğitimin yanı sıra online eğitim ve kariyer danışmanlığı ile de desteklenecektir" dedi.

GAP Bilişim Akademisi projesinin GAP Bölge Kalkınma idaresi, Mardin Valiliği, Microsoft, Netron Bilişim Akademisi, Cisco ortaklığında Habitat için Gençlik Derneği tarafından yürütüldüğünü söyleyen Altürk, "GAP Bilişim Akademisi projesi ile başta genç kızlar olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesinde 18-30 yaş arası gençlerin bilişim konusunda uzmanlaşması hedefleniyor. Gençlerin bilişim alanında kalifiye elamanlar haline gelmesi ve özel sektörle iş birliği çerçevesinde gençlerin istihdam edilebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?