28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Gençlerin Şırnak gezisi bitti

Van ve Artvinli gençlerin, Gençlik Değişim Programı kapsamında 5 günlük Şırnak gezisi sona erdi.

Şırnak Gençlik Merkezi Müdürü M. Sami Birlik, "İlimiz ve ilçelerimizde mevcut tarihi ve kültürel zenginlikler gençlerin büyük ilgisini çekti. Vanlı ve Artvinli gençler özellikle Hz. Nuh ve Mem-U Zin'in Türbesi ile ilgili anlatılanlara hayran kaldılar" dedi.

Şırnaklı gençlerin de aynı program çerçevesinde Artvin ve Van'a gideceklerini belirten Müdür Birlik, "Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın faaliyet programı kapsamında biz de Şırnak İli Gençlik Merkezi Müdürlüğü olarak 22 - 27 Haziran 2009 tarihleri arasında 20 kişilik gençlik grubumuzla birlikte Van ilimizi ve Vanlı kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Ayrıca yine aynı program kapsamında 22 - 27 Temmuz 2009 tarihleri arasında 20 kişilik gençlik grubumuzla birlikte Artvin İlimizi ve Artvinli kardeşlerimizle beraber olacağız. Bu gezilerin gençlerimiz için çok faydalı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Gençlik Merkezi Müdürü Birlik, "Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerin sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerini sağlamak aktif ve üreteci olmaları konusunda önayak olmak, pasif izleyici konumdan kurtarıp katılımcı ve üretken olmalarına olanak sağlamak amacıyla önemli bir proje olarak bilinen 'Gençlik Değişim Programı'nın önemi göz ardı edilemez" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 13:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?