28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Gençlik Evi'nden gençlere istihdam

KAGİDER’e (Kadın Girişimciler Derneği) üye şirketler Güneydoğu Anadolu Bölgesinde okumakta olan üniversite öğrencisi genç bayanlara, mesleklerinde ilerlemek istedikleri sektörlerde staj imkanı sundu.

Şırnak gençlik ve kültür evi 1,5 seneden beri yaptığı çalışmalarla herkesin gönlüne taht kurdu. Verdikleri kurslarla, seminerlerle, eğitimlerle, sosyal ve kültürel etkinliklere ve projelerle herkesin beğenisini kazandı. Arı gibi durmadan çalışan gençlik evi önümüzdeki günlerde mesleki eğimler vermeye başlayacak. Artık insanların iş bulma mekânı haline gelen gençlik evi birçok gence istihdam yarattı.
UNDP-GAP-GİDEM işbirliği ile 2004 yılında başlayan "Güneydoğu Anadolu'da Kız Öğrencilerin Girişimciliğe Teşviki" Projesi kapsamında 2005 yazında 18 kız öğrenciye KAGİDER üyelerinin ve Kagider dostlarının şirketlerinde staj imkanı sağlandı. 

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi Ulusal staj programı çerçevesinde İstanbul’a 5 bayanı gönderdi. 

Bu proje ile kız öğrencilerin kendi işlerini kurarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlayabilmeleri ve böylece aile bütçesine ve yurt ekonomisine katkılarının sağlanması amaçlandı. 

Kızlar, Staj imkanının yanısıra KAGİDER üyeleri ile tanıştılar ve iş fikirlerini gerçeğe dönüştürme üzerine eğitim aldılar.
M.Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 12:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?