19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gençlik ve Kültür Evi'ne yeni bina

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi'ne (GAP-BKİ) bağlı ve yerelde Şırnak Valiliği'nin desteğiyle kurulmuş olan Şırnak Gençlik ve Kültür Evi çok yakında yeni binasında gençlere hizmet vermeye başlayacak.

GAP-BKİ ve Şırnak Valiliği'nin katkılarıyla Şırnak'taki gençlerin daha rahat edeceği ve faaliyetlerini daha aktif gerçekleştirebileceği modern bir bina için protokol yapıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Şırnak Gençlik ve Kültür Evi il asistanı Nazlı Altürk şunları söyledi:

"İnşaatına başlanan yeni Gençlik ve Kültür Evi binası toplam 4 kattan oluşmaktadır. Bunun 3 katı Gençlik ve Kültür Evi'ne tahsis edilecektir. İlk katta gençlerin ilgi alanlarına göre spor aletleri olacak. Yani spor salonu olarak kullanılacaktır. 2. katta idare ve kursların olacağı sınıflar bulunacaktır. 3. katta ise kütüphane, tiyatro ve sinema salonu ve gençlerin boş vakitlerini değerlendireceği gençlerin canlı müzik yapacağı gençlik kafe olacaktır."

Şimdiden Gençlik ve Kültür Evi'ne üye olan bütün gençlerin çok heyecanlandığını ve bir an önce binanın bitmesini beklediklerini kaydeden Altürk, "Şırnak'taki gençlere böylesine bir merkezin yapılması çok önemlidir. Şırnak'ta zaten çok az sayıda sosyal mekan olduğundan gençler Gençlik ve Kültür Evi'ne yoğun ilgi göstereceklerdir" dedi.

"Şırnak Gençlik ve Kültür Evi binası çok yakında hizmete girecek" şeklinde konuşan Nazlı Altürk son olarak şunları iletti:
"Böylesine güzel bir merkezin yapılmasına katkı sağladıkları için GAP- BKİ yetkilileri ile Şırnak Valisi Sayın Ali Yelikaya ve Vali yardımcımız Sayın Abdullah Akdaş'a tüm Şırnaklı gençler adına çok teşekkür ediyorum."

Şırnak Gençlik ve Kültür Evi üyelerinden Hamza Çiftçi ise şunları aktardı:
"Şırnak'ta hemen hemen hiç sosyal mekan yok. Biz zaten sürekli Gençlik ve Kültür Evi'ne gidiyoruz arkadaşlarla. Yeni yapılan bu büyük merkezin bizim için çok faydalı olacağına inanıyorum. Yapmak istediğimiz çalışmalarımızı orada gerçekleştirebileceğiz. Şırnak'ta boşta olan bir sürü genç var, onlar da yapılacak olan yeni bina sayesinde Gençlik ve Kültür Evi'nden daha fazla yararlanabilecekler. Gençler adına çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Şırnak Gençlik ve Kültür Evi'nin yapımında emeği geçenlere
çok teşekkür ederim."
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 16:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?