19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Göktaş ailesinin yaşam savaşı

Şırnak'ın Yeni Aslanbaşar köyünde ikamet eden 7 nüfuslu Göktaş ailesi evleri olmadığı için çadırda yaşamlarını sürdürüyor. Baba Süleyman Göktaş, "Ben yetkililerden bana yeni bir ev yapmalarını istemiyorum. Toprak dahi olsa başımızı sokacak bir ev olması yeterlidir. Tek isteğim çocuklarımın karda kış da başlarını sokacak bir evlerinin olmasıdır" dedi.

7 nüfuslu Göktaş ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaralandığını belirten çaresiz baba Süleyman Göktaş, 5 çocuğu ve eşi ile birlikte çadırda yaşadıklarını söyledi. Yeni Aslanbaşar köyünde ikamet eden 5 çocuk babası Süleyman Göktaş, eşi ve 5 çocuğuyla birlikte çadırda yarı aç yarı tok yaşadıklarını ifade etti.

Çaresiz baba Göktaş, "İki parça sac altında bulunan çadırda yaşamımızı sürdürüyoruz. Yıkanacak temizlenecek bir yerimiz bile yok. 2005'te geçirdiğim trafik kazası sonucunda beynimdeki rahatsızlıktan dolayı baygınlık geçiriyorum. 7 nüfuslu ailemle çadırda yaşıyoruz. Kış geliyor, çaresizim, çok zor durumdayım. Daha önce köyde bulunan okul lojmanında ikamet ediyordum. Ancak yeni okul yapımı nedeniyle okul lojmanı yıkıldı ve ben de okul lojmanından çıkmak zorunda kaldım. Şu anda köyde bir çadırda yaşıyoruz. Bundan önce Şırnak Valiliği'ne defalarca durumumuzu bildirdik. Evim yok yağmurda karda çocuklarım perişan oluyor. Daha önce okulda hizmetli olarak çalışıyordum. Oradan da çıkardılar. Şu anda orada çalışanların hiçbiri benden daha mağdur değildir. Şırnaklı hayırsever bir işadamı Ramazan Bayramı'nda bize gıda yardımında bulundu. Ben yetkililerden bana yeni bir ev yapmalarını istemiyorum. Toprak dahi olsa başımızı sokacak bir ev olması yeterlidir. Tek isteğim çocuklarımın karda kışta başlarını sokacak bir evlerinin olmasıdır. Çocuklarım olmasa şu an çoktan intihar bile etmiştim" şeklinde konuştu.

Çaresiz baba Göktaş, "Çaresizim yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Yetkilileri şu anda kaldığım çadıra davet ediyorum. Gelip bir gece bizle kalsınlar, onlar idare edebilirlerse bize de ederiz. Çocuklarım sabaha kadar soğuktan yatamadıkları için ağlıyorlar. Bir baba için bunun ne kadar zor olduğunu ancak baba olanlar bilir. Hasta bir oğlum var, tedavisini Ankara'da yapıyoruz. Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) hasta olan çocuğumun, benim ve eşimin yol masrafını karşıladılar. Bunun dışında ne gıda ne de kömür yardımında bulunuyorlar. Şırnak Valisi Ali Yerlikaya'nın bu çaresizliğimize çözüm bulmasını istiyorum. Ayrıca Şırnak'ta kapısını çalmadığım zengin iş adamı da kalmadı. Günlerdir psikolojim bozuk, çaresizlikten intihar etmeyi bile düşünüyorum. Çocuklarım kimsesiz kaldığında belki bakan birleri bulunur" diye konuştu.

Öte yandan Şırnak Valiliği'nden Süleyman Göktaş ve ailesine ev yapılması için hazırlanan projenin Anakara'ya gönderildiği, hasta çocuğunun tedavisinin yapılması için SYDV tarafından para yardımında bulunulduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 10:51:05
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 12:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?