28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Gönül Köprüsü kuruldu

Şırnak'tan 120 öğrenci, 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında dün Hatay'a uğurlandı.

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen ve tatile gidemeyen binlerce öğrencinin tatile gitmesini sağlayan Gönül Köprüsü projesi bu yıl da devam ediyor. Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilen projede doğu ile batının bütünleşmesi, hiç tatil yapamayan öğrencilerin tatil yapması amaçlanıyor. Projenin geçen yıl öğrencilerden ilgi görmesi üzerine için bu yıl da devam edilmesine karar verildi. Öğrenciler bu proje sayesinde ilk kez deniz görme imkanı bulurken, doğu ile batının kaynaşması sağlandı. Öğrenciler gruplar halinde Türkiye'nin değişik illerinde 5 gün tatil yapma imkanı buldu.

Doğu ve batı illerinde yaşayan ilköğretim öğrencilerinin birbirlerini tanımaları ve kaynaşmaları amacıyla düzenlenen proje kapsamında dün Şırnak'tan120 öğrenci Hatay'a uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanman 120 öğrenci, 3 otobüs ile 9 öğretmen nezaretinde Hatay'a aileleri ve Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Uçar tarafından uğurlandı.

Türkiye'nin her yerinin doğal ve kültürel zenginliklerle dolu olduğunu, fakat çocukların bu zenginlikten haberlerinin olmadığını söyleyen Milli Eğitim Şube Müdürü Uçar, "Gezilip görülen illerimiz ise genellikle batı bölgelerinde bulunan illerimizdir. Ülkemizin tarihi, doğal güzelliklerinden haberdar olmalarını sağlamak için Bakanlığımız 'Gönül Köprüsü' projesini başlatmıştır. Projenin amacı, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini, zenginliklerini tanıması için, ilişkilerini geliştirmesi için, yurdumuzun ve diğer yerleri tanıması, şehirde yaşayanların kırsal hayatı, kırsal hayatta yaşayanların da şehir hayatı tanımalarına imkan vermek düşüncesiyle Gönül Köprüsü bu yıl da Bakanlığımız ile Turkcell arasında yapılan protokolle hayata geçirildi. Bu proje kapsamında genç neslin coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görerek, ülkemizi daha yakından tanımalarına imkan hazırlanarak, değişik illerde yaşayanlar arasında sevgi, arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirebilmek kalıcı gönül köprülerini sağlamaktır" dedi.
Uçar, "Bütün öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde Hatay ilimize varmalarını, orada gezilecek 5 günlük süre içerisinde iyi tatil etmeleri, kazasız belasız tatil sonunda tekrar Şırnak'a dönmelerini diliyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 13:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?