19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gözaltılarına kınama

Şırnak'ın Cizre'de toplanan KESK Bileşenleri ve bazı sivil toplum örgütleri, KESK yöneticilerinin gözaltına alınmasını kınadı.

Cizre Eğitim Sen Bürosu önünde toplanan Kesk Bileşenleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Eğitim Sen Temsilcisi Hikmet Alpar, "Konfederasyona bağlı sendikalarımızda yaşadığımız polis baskısı Genel Merkez yöneticilerimize kadar ulaştı. Dün sabah saatlerinde aralarında Kesk Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Kadın Sekreterimiz Songül Morsümbül ve Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Sekreter Gülçin İsbert, eski Kesk Genel Sekreterimiz Abdurrahman Taşdemir ve eski Eğitim Sen kadın sekreteri Elif Akgün'ün de olduğu 30 arkadaşımız jandarma ve polis tarafından gözaltına alındır.

Polis ve jandarma ekipleri KESK Genel Merkezinde de arama yaptı. Her haliyle Kesk'i yıldırmayı sürdürdüğü emek ve demokrasi mücadelesinde yıpratmayı hedefleyen bu tutum amacına ulaşmayacaktır. Arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde tanınan saygınlığı olan adresleri belli sendikacılar, kamu emekçileridir. Durum böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının makul bir açıklaması yoktur" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?