19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Gümrük Müsteşarı Habur'da

Gümrük Müsteşarı Mehmet Şahin, gümrüklerde oluşan sorunları yerinde görmek amacıyla Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur sınır kapısını ziyaret etti. 

Habur Mülki İdare Amiri Savaş Ünlü'yü ziyaret eden Gümrük Müsteşarı Mehmet Şahin, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Özellikle sınır kaçaklığına değinen Gümrük Müsteşarı Şahin, sınır kapılarında yapılmak istenen kaçakçılığın alın teriyle çalışan nakliyatçıların ve ihracatçıların hakkına tecavüz olduğunu ifade ederek, "Kimsenin bir diğerine zarar vermeye hakkı yoktur. Yapılan son yenilemelerle Habur Gümrük Kapımız, hukuk kurallarına uygun bir şekilde hizmet vermeye devam edecektir" dedi. 

Müsteşar Şahin, kaçakçılık kanununun kaçakçılığı önlemede yeterli olup olmadığı sorusuna, "Bence bu anlamda her şey yeterli. Kanunların yeterli olması, caydırıcılıkla ilgilidir. Ayrıca yeni sistemimizde teknik imkanlarla da gerekli tespitleri yapacağız. Kaçakçılığı bitireceğiz" diye konuştu. 

Ele geçirilen kaçak malların 2005'te 10 milyon YTL olduğunu belirten Şahin, bu rakamın 2006'nın 4. ayında 8 milyon YTL'ye yaklaştığını söyledi. Habur Sınır Kapısı'ndaki yenileme çalışmalarının hala devam ettiğine değinen Şahin, çalışmalar bittikten sonra Habur'un Türkiye'nin yüz akı olacağını söyledi. 

Şahin, "Öyle zannediyorum, çalışmaların bitmesi 1.5 ayı bulacak. X-Ray cihazlarımız faaliyete girince, sınırdan Türkiye'ye kaçak mal sokmak neredeyse imkansız hale gelecek. Ancak insanlar haksız yere daha çok para kazanmaya çalıştığı sürece bu işler devam eder" şeklinde konuştu. 

Konuşmasında son olarak, hakkıyla iş yapan şoförlerin mağdur duruma düşürüldüğünün altını çizen Şahin, "Kaçakçılık yapmaya çalışan arkadaşlar, elini vicdanına koyup bir daha düşünsün. Bu hem ülkemize, hem de diğer nakliyatçılara zarar veriyor. Kimsenin buna hakkı yok" diyerek tepkisini dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 18:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?