28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Güneydoğu'da sıkı güvenlik

PKK terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesi ve Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaptığı ilk kanlı eylemin yarın yıldönümü olması nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde alınan güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.


Şırnak'ın şehir merkezinde giriş ve çıkışlar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çok kapsamlı olarak kontrol ediliyor. Kimliksiz geçişlere izin verilmediği gibi şüpheli araçların içi sıkı bir aramadan geçiriliyor. Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında bulunan Habur Sınır Kapısı'nda da güvenlik önlemleri arttırıldı. Yurda giriş yapan araçlar büyük bir titizlikle aranıyor. X-Ray cihazından geçirilen araçlar daha sonra ikinci bir aramadan geçirilerek, Silopi'ye girişlerine izin veriliyor. Olası eylemlere karşı önlem olarak da çevre illerden ve il merkezinden Silopi ve Cizre ilçelerine takviye polis ekipleri gönderildi.


AK Parti Silopi İlçe Başkanlığı binasına yapılabilecek olası bir saldırıya karşı teşkilat binasının çevresine çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis ekipleri şehrin Cizre çıkışında kontrol noktası oluşturarak, üst araması ve kimlik kontrolü gerçekleştirdi. Silopi'nin girişinde bulunan Botaş kontrol noktası ve Cudi Dağı ile Gabar Dağı eteklerinin birleştiği noktada yer alan Kasrik beldesindeki arama noktalarında güvenlik güçleri sıkı denetimlerle bagaj ve kimlik kontrolü yapıyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 15:39:12
Güncelleme :15 Ağustos 2008 Cuma 12:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?